Hlavní obsah

Pražské Petrovice hledají firmu, která přebuduje školku na dům pro seniory

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Městská část Praha-Petrovice hledá firmu, která provede stavební úpravy budoucího domu pro seniory (DPS). Objekt v Jakobiho ulici sloužil jako mateřská škola, nově v něm budou byty pro 39 seniorů.

Článek

Cenu zakázky městská část nyní předběžně odhadla na 77 milionů korun bez DPH. Stavební práce by měly trvat 12 měsíců. Vyplývá to z dokumentů k veřejné zakázce.

Budova v ulici Jakobiho byla postavená v roce 1990 a sloužila jako dětské jesle. Od roku 2013 se část objektu využívala jako mateřská škola, zbytek domu se nevyužíval. Nově bude po stavebních úpravách v objektu 22 bytů pro seniory. Podle projektu, který zpracovala společnost GAR CZ, se k čtyřkřídlé budově dostaví vstupní hala, terasa a výtah. Ve dvou nadzemních podlažích DPS bude pět bytů o velikosti 1+kk, čtyři byty s dispozicemi 1+1 a 13 bytů o velikosti 2+1, společenská místnost a kanceláře a zázemí pro personál. V podzemím patře budou strojovny, sklady či prádelna se sušárnou.

Zájemci mohou své nabídky do soutěže podávat do 25. července. Nabídky firem, které se tendru zúčastní, se budou posuzovat na základě nabízené ceny a délky stavby. Radnice chce smlouvu s vítězem tendru uzavřít do konce srpna.

Rozhodnutí o umístění stavby vydal stavební úřad k plánované DPS v polovině roku 2018 a stavební povolení v lednu 2019. Radnice vypsala zakázku na stavební práce v budově budoucího DPS poprvé ke konci roku 2020, kdy byla předběžná cena stanovena zhruba na 58,3 milionu korun bez DPH. Na jaře 2021 radnice tendr zrušila. Znovu ho s upraveným projektem vypsala letos.

Městská část Praha-Petrovice se rozkládá v jihovýchodní části hlavního města Prahy. Se svou rozlohou asi 1,79 kilometrů čtverečních jsou Petrovice nejmenší pražskou městskou částí. Žije tam asi 6000 obyvatel. Letos radnice hospodaří s příjmy asi 37,9 milionu korun, výdaje jsou naplánované ve výši zhruba 56,8 milionu Kč.

Volby zde v roce 2018 vyhrálo se ziskem 28 procent hlasů ODS, která v 15členném zastupitelstvu získala pět mandátů. Koalici ODS uzavřelo s hnutím STAN, které má v zastupitelstvu čtyři mandáty, a s TOP-09, které získalo jeden mandát. Starostkou městské části je Olga Hromasová (ODS). Letos v podzimních komunálních volbách budou obyvatelé Petrovic volit opět 15 zastupitelů, jak v červnu rozhodlo stávající zastupitelstvo.

Reklama

Doporučované