Hlavní obsah

Rýžovat zlato i zkoumat minerály budou návštěvníci Geologického dne v Praze

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Rýžování zlata, zkoumání minerálů pod mikroskopem nebo přípravu geologické mapy si budou moct lidé vyzkoušet v pátek 23. a sobotu 24. června na Geologickém dni.

Článek

Akci pořádá Česká geologická služba (ČGS) ve své budově na pražském Klárově. Páteční dopoledne je vyhrazené pro školní skupiny, které se mohou registrovat od dnešního rána. ČGS o tom informovala na svém webu.

Interaktivní program umožní návštěvníkům nahlédnout do tajů geologie a vyzkoušet si, co všechno jde v této vědě využít. Program pro děti i dospělé je připravený na páteční odpoledne a celou sobotu, během akce bude zpřístupněna i kaple svatého Rafaela.

Na akci se mohou návštěvníci seznámit nejen s geologií jako vědní disciplínou, ale vyzkoušet si geologii i v praxi. Během připraveného programu si lidé mohou zkusit objevování a zpracování geologických vzorků, přípravu geologické mapy, zkoumání minerálů pod mikroskopem, využití vody a tepla Země, ale i využití moderní technologie v geologické praxi nebo rýžovat zlato.

ČGS vykonává v Česku státní geologické služby a všem zájemcům poskytuje regionální geologické informace. Sbírá a zpracovává údaje o geologickém složení státního území a předává je správním orgánům pro politická, hospodářská a ekologická rozhodování.

Reklama

Doporučované