Hlavní obsah

Uprchlíci z Ukrajiny mohou zdarma parkovat na P+R na Černém Mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Metrostav

Černý Most.

Reklama

Uprchlíci z Ukrajiny, kteří přijedou do Prahy svým automobilem, jej budou moci zdarma zaparkovat na záchytném parkovišti P+R na Černém Mostě a následně využít městskou hromadnou dopravu.

Článek

Vedení města již dříve rozhodlo, že uprchlíci nemusí platit za MHD nebo poplatek z ubytování v hotelech, kde nalezli azyl. Město rovněž vyčlenilo 260 milionů Kč na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

„(Parkoviště) bylo vyčleněno pouze pro parkování automobilů, které budou mít ukrajinskou poznávací značku. Tím chceme pomoci, kdykoliv potřebuje někdo z uprchlíků odstavit auto, tak bude mít tu možnost,“ řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

P+R Černý Most II v Chlumecké ulici v Praze 14 má kapacitu asi 130 míst. Na místě bude obsluha, která se o řidiče postará a ukáže jim rovněž cestu na metro. Informace, že mohou parkovat na Černém Mostě, dostanou uprchlíci např. v asistenčním centru v Kongresovém centru Praha, kde si vyřizují dokumenty.

Pražští radní dnes schválili, že magistrát poskytne na pomoc ukrajinským uprchlíkům 250 milionů korun. Peníze půjdou na humanitární a materiální pomoc, vzdělávání dětí nebo na zajištění ubytování a dopravy. Dalších deset milionů na pomoc již schválili městští zastupitelé.

Reklama

Doporučované