Hlavní obsah

V pražských Bohnicích vznikne skatepark pro začátečníky i pokročilé

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V pražských Bohnicích vznikne v Glowackého ulici skatepark. Radnice městské části už má vypracovanou studii rozvoje daného území, kterou nyní rozpracuje. Následně zažádá o stavební povolení.

Článek

Náklady jsou odhadnuty na několik milionů korun. V parku budou překážky pro začátečníky i pokročilé skateboardisty. ČTK to řekl mluvčí radnice Martin Šalek. Skateparky vznikly loni rovněž v dalších městských částech metropole.

„Design skateparku, jeho charakter a parametry navržených překážek vychází z jednání s místními budoucími uživateli a situace s inženýrskými sítěmi v místě stavby. Letos bude studie rozpracována do podrobného projektu a zažádáme o stavební povolení. Finance na projekt v řádech milionů jsme získali v rámci vyjednávání s developery,“ uvedl místostarosta Tomáš Hřebík (STAN).

Skatepark vytvoří více propojených ploch, které zkombinují takzvané streetové překážky bazénové nebo rádiusové, tedy vlnovky. Plochy propojí cesty, na kterých budou menší překážky. Pro streetové překážky poslouží plocha o rozloze asi 1000 metrů čtverečních, menší plochy pro bazény budou mít zhruba 200 metrů čtverečních, bazén a plocha pro mini rampy budou mít 315 metrů čtverečních. Obtížnost překážek bude jak pro začínající, tak pro pokročilé jezdce.

Větší streetovou plochu a dvě menší plochy spojí prostor vydlážděný zámkovou dlažbou, která vytvoří prostor pro odpočinek jezdců, ale také poslouží jako ochranné pásmo inženýrských sítí.

Na podzim loňského roku byl otevřen skatepark na Lužinách na Praze 13. Areál je určen skateboardistům, bruslařům či cyklistům. Nahradil původní skatepark, který byl už ve špatném stavu. Při opravě hřiště nad smíchovskou náplavkou na Praze 5 byl renovován zdejší skatepark, přibyly stroje pro fitness cvičení a úpravy se dočkaly mlatové plochy a cesty.

Reklama

Související témata:

Doporučované