Hlavní obsah

Výstavy Motocykl a Motosalon se opět budou střídavě konat v Praze a Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Tradiční motocyklové výstavy Motocykl a Motosalon se v příštích letech budou opět konat střídavě v Praze a v Brně. Poslední dva ročníky byly kvůli koronaviru zrušené.

Článek

V příštím roce v březnu se uskuteční veletrh Motocykl na pražském výstavišti v Letňanech, rok na to bude Motosalon na brněnském výstavišti. Dohodli se na tom organizátoři veletrhů ABF, Veletrhy Brno a moto sekce Svazu dovozců automobilů.

„Logika alternace veletrhu s dvouletou periodicitou mezi Prahou a Brnem je léty ověřena. Považuji za logické a správné, aby obě spolupořádající veletržní správy měly možnost využít potenciálu vlastních veletržních prostor ve prospěch kvality veletrhu a spokojenosti motocyklových vystavovatelů i návštěvníků,“ uvedl generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Tomáš Moravec.

Oborové členění výstavy Motocykl Praha nabídne motocykly, skútry, čtyřkolky, sportovní a závodní motocykly, přípojná vozidla k motocyklům, díly a příslušenství, doplňky a výstroj nebo technologie pro provoz a opravy. „Ke společné podpoře odvětví a nastavení férových a vstřícných podmínek pro vystavovatele i návštěvníky těchto akcí přispěje také souběžná akce Bohemian Custom Motorcycles. Ta se na jaře přesune z Liberce do Prahy, kde veřejnosti představí stavby a přestavby motorek od špičkových stavitelů z tuzemska i zahraničí,“ dodal generální ředitel ABF Martin František Přívětivý.

Stejně jako samotný motocyklový sortiment se bude mezi Prahou a Brnem pohybovat také tradiční anketa Motocykl roku. Vyhlášení dalšího ročníku soutěže, v níž rozhoduje o vítězích v jednotlivých kategoriích odborná porota i veřejnost prostřednictvím hlasování, se tak uskuteční na jaře roku 2023 v Praze.

Prodej nových motocyklů se za osm měsíců letošního roku zvýšil o pětinu na 20 866 strojů. První je japonská Honda se 4117 prodanými motocykly, druhá CF Moto prodala 1870 vozidel a třetí Yamaha 1413 motocyklů.

Reklama

Doporučované