Hlavní obsah

Zahrada Kaštanka v Praze se příští rok dočká obnovy za 24 milionů korun

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení hlavního města nechá v příštím roce zrekonstruovat zahradu Kaštanka v sousedství Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Vysázeny zde budou stromy, doplněn plot a vybudovány inženýrské sítě nutné pro výstavbu veřejných toalet.

Článek

Náklady jsou předběžně stanoveny na 24 milionů korun. Vyplývá to ze schváleného rozpočtu města na rok 2022. Město zahájilo na přelomu let 2017 a 2018 opravu samotné restaurace. První část oprav hlavní budovy skončila loni na podzim.

Plán opravy Kaštanky včetně prostoru před severní fasádou restaurace je založen na obnovení původní druhové skladby stromů doložené od 19. století, kdy zde rostly především kaštany. Zachováno bude jejich původní rozložení. Výška stromů bude maximálně 11 metrů, aby nezakrývaly výhled z Mecseryho silnice na rybníky naproti restauraci.

Dále zde město nechá udělat sadové a terénní úpravy, bude rovněž opravena opěrná zeď a zajištěn svah nad Kaštankou a Šlechtovou restaurací. Zahrada bude oplocena a dělníci vybudují přípojky inženýrských sítí pro budoucí toalety.

Kromě opravy Kaštanky plánuje město ve Stromovce opravit okolí hřiště Koníček. Na hřišti jsou zastaralé herní prvky i povrch. Obnovy se dočká historické schodiště kolem Mecserovy cesty a mlatové i dlážděné cesty. Na hřišti bude nový povrch, vyměněny herní prvky a v okolí bude mít hřiště nové osvětlení a mobiliář. Úpravy se dočká také zeleň.

Reklama

Související témata:

Doporučované