Hlavní obsah

Benešov chce v příštím roce postavit skatepark v areálu Sladovka

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Benešov chce v příštím roce postavit skatepark ve sportovně relaxačním areálu Sladovka. Náklady jsou odhadovány na 7,2 milionu korun, z toho pět milionů korun má město přislíbeno od Národní sportovní agentury.

Článek

„Předpokládáme na začátku roku 2022 vypsání soutěže na výběr dodavatele a provedení stavby do konce roku 2022. Vzhledem k růstu nákladů na stavební práce lze očekávat zvýšení ceny,“ uvedla tajemnice benešovské radnice Magda Zacharieva.

Město má projekt připravený od roku 2018 a dosud čekalo na přidělení dotace. Podle starosty Jaroslava Hlavničky (Volba pro Benešov) bude tato investiční akce určitě zařazena do rozpočtu na příští rok. Řádný rozpočet by zastupitelé měli projednat v únoru, do nového roku vstoupí město s rozpočtovým provizoriem.

Skateboardová hřiště s překážkami mají ve středních Čechách prakticky všechna větší města. Jsou například v Nymburku, Kolíně, Kladně, Berouně nebo Příbrami. Výstavbu skateparku má v plánu také Kutná Hora, vzniknout by měl u sportovní haly Klimeška.

Reklama

Související témata:

Doporučované