Hlavní obsah

Kolín našel firmu, která upraví parter a náměstíčko u knihovny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V září začnou v Kolíně s úpravami veřejného parteru za knihovnou a zahrady v Husově ulici. Návrh vzešel z architektonické soutěže.

Článek

Městští radní na své poslední schůzi schválili jako zhotovitele společnost Nautila stavby. Práce si vyžádají téměř 14 milionů korun bez DPH a vzhledem k vytíženosti s nimi stavební společnost začne až na podzim. Hotovo by mělo být na jaře 2023, sdělil ČTK starosta Michael Kašpar (Změna pro Kolín).

Poprvé vyhlásilo město výběrové řízení na úpravy prostor za knihovnou nedaleko centra loni v létě. „Bylo to velmi složité, výběrové řízení jsme opakovali čtyřikrát, protože se buď nikdo nepřihlásil, nebo byla vysoká cena,“ sdělil Kašpar. Město nechá upravit náměstí mezi domy, zahradu i propojení ke starému mostu. Návrh počítá s úpravami podobnými těm na terasách městského společenského domu, které město provedlo před pěti lety.

Lidem se zpřístupní zahrada, kde se upraví zeleň, přibydou nové schody a altán. Opraví se rovněž zeď směrem k trati. Revitalizaci zahrady za městskou knihovnou připravovala kolínská radnice několik let.

Do konce roku chce město vyhlásit mezinárodní architektonickou soutěž na budovu městské knihovny v areálu kolínského zámku. Nejpozději do pěti let by se tam mohla knihovna přemístit.

Reklama

Doporučované