Hlavní obsah

Kolín představí studentské návrhy na budoucí dům seniorů s mateřskou školou

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kolín vystaví návrhy studentů ČVUT na budovu, ve které by v budoucnu mohl být dům seniorů s mateřskou školou.

Článek

Návrhy objektu na rohu ulic Antonína Dvořáka a Míru počítají s ubytováním pro několik desítek seniorů a třemi třídami mateřské školy pro 72 dětí. Součástí návrhů stavby na zatím volném městském pozemku je i obchod, restaurace a ordinace lékaře. Město o tom informovalo na svém webu.

Město by chtělo návrhy do budoucna využít pro výstavbu, plánuje přípravu zadání pro architektonickou studii. Vernisáž 17 návrhů studentů architektury a stavebnictví ČVUT bude 7. listopadu v kolínské synagoze, vystaveny budou do 5. prosince.

„Spolupráce s ČVUT je výborná příležitost, jak si lidově řečeno osahat místo, kde by v budoucnu do takového objektu mohlo město investovat,“ řekl ČTK za město Miroslav Káninský. Studentské návrhy podle něj prověřují například smysluplnost zadání, plochu pro výstavbu, proporce a možné kapacity. „Odbor investic se pak může studentskými pracemi inspirovat a daleko přesněji tvořit výzvu při výběrovém řízení na zhotovitele prováděcího projektu, až to bude aktuální,“ doplnil Káninský.

Letos na jaře Kolín představil na výstavě studentské návrhy na nové urbanistické ztvárnění kolínského průtahu. „Zatím jsme pracovali s FA ČVUT na kolínském průtahu, bytových domech do ulice Školské, Pražské a na nové městské knihovně v areálu zámku. S FS ČVUT primárně na Domě seniorů se školkou,“ řekl na dotaz ČTK městský architekt David Mateásko.

Pondělní vernisáže, která začíná v 17:00, se zúčastní i studenti a vedoucí ateliéru, ve kterém návrhy vznikaly, architekti Jiří Smolík a Tomáš Med.

Reklama

Doporučované