Hlavní obsah

Mělník koupí objekt, kde bývala hospoda, měl by sloužit jako společenské centrum

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Mělník koupí objekt v místní části Vehlovice, v němž bývala hospoda. Cena je téměř 4,2 milionu korun. Měl by sloužit jako společenské centrum. K přesné podobě provozu se budou vyjadřovat i obyvatelé města.

Článek

Mělničtí zastupitelé schválili záměr výkupu objektu letos v únoru, na zářijovém jednání ještě budou projednávat podrobnosti platby. „Smlouvy jsou připraveny,“ doplnil starosta Mělníka Ctirad Mikeš (Mé město). Podle něj se pak bude pokračovat v jednání o potřebných investicích a provozu.

Na únorovém jednání zástupkyně vehlovických občanů například přislíbila zapojení místní komunity do potřebných úprav a také případné vyhlášení sbírky, ze které by se mohly například zaplatit některé opravy.

Budova v minulosti byla hospodou, ale zároveň v ní pořádaly aktivity místní spolky. Jde o jedinou vhodnou budovu pro setkávání občanů mělnické části Vehlovice. V této lokalitě letos město také dokončuje rozsáhlou stavbu kanalizace, která je jednou z největších investic města za uplynulé volební období. Její hodnota přesáhla 100 milionů korun. Vedení města také udělalo anketu, ve které se místní vyjadřovali k podobě povrchu ve Vehlovské ulici, část by měla být z dlažby a část z asfaltu. Jde o první část plánované úpravy návsi.

Reklama

Související témata:

Doporučované