Hlavní obsah

Mělník připravuje tendr na opravu vily pro policii, práce mají začít letos

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Mělník připravuje tendr na opravu vily v Plavební ulici, kam se přestěhuje městská policie. Práce mají začít letos. Zázemí v současné budově v Husově ulici už nestačí moderním potřebám.

Článek

V novém působišti strážníků bude rozsáhlá operační místnost s kamerovým systémem, umožní i zvýšení počtu kamer ve městě, řekla dnes ČTK mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová.

Vila v Plavební ulici patří městu, je v dobrém technickém stavu. „V tuto chvíli je už celý projekt zpracován a schválen. Nyní běží příprava pro vypsání výběrového řízení a ještě v letošním roce by měly začít rekonstrukční práce na vlastní budově vily,“ popsala mluvčí. Letošní náklady na úpravy by měly podle předpokladů dosáhnout deseti milionů korun, avšak jedná se o odhad z počátku roku. Konkrétní částka bude jasná až po vyhodnocení tendru.

V novém působišti budou mít městští policisté kanceláře a sociální zázemí. V dosavadním sídle zůstane služebna, která bude propojena s centrálou v Plavební ulici. Lidé tak budou moci kontaktovat městskou policii i přímo z centra města. V dalších letech vzniknou u vily nové parkovací plochy, kotce pro psy a další zázemí.

Mělnická městská policie má 24 zaměstnanců, což je plný stav. Další rozšíření bude možné po přestěhování do nového sídla.

Reklama

Doporučované