Hlavní obsah

Poděbradské Jezero už letos navštívilo zhruba 50 000 lidí,o permanentky je zájem

Foto: Profimedia.cz

Poděbrady.

Reklama

Na přírodním koupališti Jezero v Poděbradech letos evidují zatím nejlepší sezonu za posledních sedm let. Od 11. června tam zavítalo zhruba 50 000 lidí.

Článek

„Město letos zavedlo předplacené karty, prodalo se jich kolem 1500. Do areálu v posledních dvou letech radnice investovala zhruba 15 milionů korun, od června je v provozu nová služebna pro plavčíky, přibyly dlážděné chodníky a vstupní turnikety,“ řekl místostarosta Miroslav Holas (Naše Poděbrady). Sezona na Jezeře potrvá do 15. září.

„Již nyní měsíc před koncem sezóny registrujeme srovnatelné tržby s rokem 2018, tehdy byla tržba 2,5 milionu korun, nejvyšší od roku 2016,“ uvedl Holas. Zisky podle něj ovlivnily i permanentky a rozšíření plochy nedalekého autokempu. S permanentkou vyjde celodenní vstupné na 30 korun, bez ní na 50.

Podle Holase město po sezoně zvažuje vybudování dalších sprch a dokončení cest. „Uvažuje se i o novém tobogánu nebo realizaci plovoucího mola,“ řekl. U koupaliště, kam dojíždí lidé i ze vzdálenějších oblastí, řeší město dlouhodobě nedostatek parkovacích míst. „Podařilo se nám pronajmout část pozemku na příjezdu a zároveň byla uzavřena kupní smlouva na pozemek před hlavním vchodem do koupaliště Jezero, kde chceme parkování do budoucna rozšířit,“ doplnil Holas.

Poděbradské jezero je největší ze soustavy čtyř jezer, která jsou zatopenými pískovnami. Lidé se koupou v hlavním jezeře, které je s rozlohou 32 hektarů největší přírodním koupalištěm na Nymbursku. Návštěvníci areálu mohou využít rovněž několik typů hřišť, restaurace, nedaleko je nudistická pláž a kemp.

Reklama

Související témata:

Doporučované