Hlavní obsah

Příbram dokončuje stavbu domova pro seniory v Žežické ulici

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Příbram dokončuje stavbu domova pro seniory v areálu bývalé 8. základní školy v Žežické ulici. Nové zařízení bude mít kapacitu 20 lůžek a půjde o odloučené pracoviště domova na Březových Horách.

Článek

Náklady jsou 36 milionů korun, stavební část bude hotová na jaře, poté bude zapotřebí domov vybavit. První klienti se do něj nastěhují v září, uvedl starosta Jan Konvalinka (za ANO).

Firma si staveniště převzala loni v březnu. „V současné době se práce chýlí do závěrečné fáze, teď se pracuje hlavně uvnitř,“ řekl Konvalinka. Následovat mají ještě úpravy fasády a terénní práce v okolí budovy. Stavba má být dokončena na jaře, poté se bude zařízení vybavovat. „Bude se nakupovat mobiliář, speciální postele, různá hygienická zařízení, vybavení gastroprovozu, prádelny a tak podobně. To by mělo být v průběhu léta a první klienti by se měli nastěhovat v září,“ dodal Konvalinka.

Nové zařízení se zaměří na seniory, kteří jsou nepohybliví a vyžadují větší míru ošetřovatelské péče. Domov seniorů na Březových Horách má kapacitu kolem 60 lůžek, podle vedení města je nedostačující.

V bývalé 8. základní škole skončila výuka v roce 2004, jednotlivé pavilony postupně našly nové využití. Nyní v areálu funguje mateřská škola, komunitní dům pro seniory či takzvaný senior point, který pořádá akce pro seniory a nabízí jim bezplatný přístup na počítače a internet.

Reklama

Doporučované