Hlavní obsah

Příbramská MHD kvůli covidu dočasně přejde do prázdninového režimu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Kvůli nedostatku řidičů přejde příbramská městská hromadná doprava do prázdninového režimu. Jízdní řády ale budou v únoru upraveny tak, aby mohli žáci a studenti využívat ranní spoje.

Článek

Zachován bude také školní autobus. „Dostali jsme se do situace, kdy není možné personálně zajistit veškeré spoje. Z tohoto důvodu dochází k úpravě, která je nastavena tak, aby co nejméně komplikovala život občanů Příbrami,“ uvedl Roman Kurfürst ze společnosti Arriva.

Vzhledem k tomu, že v pátek jsou pololetní prázdniny, bude se změna týkat provozu MHD od pondělí 7. února. Od 7. do 18. února bude zaveden prázdninový provoz. Jízdní řády u linek 2A, 3B, 3C, 5A a 8A budou upraveny tak, aby byla zajištěna doprava školáků. Od 21. do 25. února bude s ohledem na jarní prázdniny provoz MHD v plném prázdninovém režimu a od 28. února se přejde zpět k běžnému režimu.

V rámci celého kraje podle hejtmanky Petry Peckové (STAN) veřejná doprava díky nastaveným opatřením a dispečinku nekolabuje a spoje jsou omezovány minimálně. „Aktuálně se v pracovních neschopnosti v souvislosti s koronavirem nachází zhruba 200 řidičů, což se ale dopravcům zatím daří díky skvělé práci dispečinku zvládat,“ uvedla mluvčí příbramské radnice Eva Švehlová. V úterý podle ní kvůli omikronu nemusel být omezován žádný spoj, stejná situace je i dnes. Prioritou je podle hejtmanky maximální zachování školních a pracovních spojů.

Reklama

Doporučované