Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi začala výstavba areálu se skateparkem a pumptrackovou dráhou

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mladá Boleslav vybuduje na Radouči volnočasový areál se sportovišti a zázemím. Jeho součástí bude například pumptracková dráha, betonový skatepark či venkovní posilovna.

Článek

Práce dnes začaly demolicí starých budov, jako první budou dělníci stavět pumptrackovou dráhu. Celkově se počítá s investicí zhruba 50 milionů korun, informovala dnes ČTK mluvčí mladoboleslavského magistrátu Šárka Charousková.

Volnočasový areál postupně vznikne v areálu betonárky na místě současného skateparku. Projekt počítá s venkovní posilovnou, dětskými hřišti a zastřešeným zázemím se šatnami, terasou a případným občerstvením. Zachována bude i nynější dráha pro rádiově řízené (RC) modely, ale čeká ji modernizace, aby splňovala podmínky pro pořádání oficiálních závodů. Na volnočasový areál bude navazovat i minizoo, která vznikne v bezprostředním sousedství betonárky.

Podle vedení města se má oblast stát odpočinkovou zónou s návazností na rekreační využití přírodní památky Radouč. „Chceme tento prostor nabídnout mladé generaci sportovců, lidem, kteří jezdí na skateboardech, na in-line bruslích, na kolech a koloběžkách,“ uvedl náměstek primátora Jiří Bouška (ANO+Volba pro Mladou Boleslav).

Po demolici budov v severní části začne v únoru výstavba cyklistického pumptracku. Jde o umělou dráhu tvořenou klopenými zatáčkami a boulemi. Dokončena má být letos v květnu. V areálu postupně vznikne také betonový skatepark, který bude mít zastřešenou dětskou část se skateboardovým bazénem a venkovní část, jejíž betonové překážky budou připomínat ulici, tedy místo, odkud skateboarding vzešel.

Reklama

Doporučované