Hlavní obsah

V Nymburce by mohl do tří let vzniknout domov pro více než 170 seniorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: AI vizualizace, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Nymburce u polikliniky by mohl do tří let vzniknout areál zajišťující péči pro více než 170 seniorů. Součástí má být vedle běžného domova pro seniory i domov se zvláštním režimem zejména pro lidi s demencí.

Článek

Nymburští zastupitelé ve středu schválili smlouvu o budoucí kupní smlouvě na obecní pozemky za 1,4 milionu korun se společností Milus, která by na nich měla zařízení vybudovat.

„Plán je vybudovat komplexní areál seniorské péče pro zhruba 172 klientů s domovem pro seniory se standardní nepřetržitou péčí a se specializovanými odděleními pro osoby se stařeckou demencí a Alzheimerovou chorobou, včetně všech doplňkových služeb,“ uvedl v žádosti městu za společnost Milus František Troják. V areálu se počítá například se zahradou nebo aktivizačními dílnami. Společnost nyní vykupuje i sousední pozemky od soukromých majitelů. „Na sousední pozemky developerského záměru finalizujeme smluvní dokumentaci pro odkup a celkovou spolupráci, kdy předpokládáme podpis smlouvy do konce června 2023,“ uvedla v žádosti společnost.

Vlastníkem objektu má být v budoucnu investiční fond PFFL. „Původně jsme v Nymburce uvažovali o jiné lokalitě, ale tato se ukázala jako vhodnější,“ řekl ČTK za fond Martin Fojtík.

Domov má být v budoucnu součástí sítě, kterou v Česku provozuje skupina Senevia, další jsou v Lázních Bohdanči a Holicích na Pardubicku, v přípravě je domov v Novém Jičíně.

Reklama

Doporučované