Hlavní obsah

Nymburský výtvarný salón vystaví díla 40 regionálních hlavně amatérských umělců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nymburk vystaví ve velkém sále obecního domu díla zhruba čtyř desítek převážně amatérských výtvarníků z Nymburska.

Článek

Třetí ročník Nymburského výtvarného salónu, který nabídne například obrazy, sochy nebo šperky, potrvá do 30. července. Před dvěma lety se akce poprvé konala v kapli sv. Jana Nepomuckého, loni se přehlídka regionálního umění přesunula do větších prostor v obecním domě. Za pořádající Nymburské kulturní centrum to ČTK řekla zástupkyně ředitele Petra Fojtů.

Fojtů uvedla, že akce navazuje na úspěšné předchozí dva ročníky a nabízí prostor talentovaným lidem, kteří mohou prezentovat svoji práci. „Letos se přihlásilo 40 umělců z Nymburka a okolí, někteří se účastní poprvé, část už vystavovala minulé ročníky, odborná porota mezi nimi vybrala 15, kteří budou oceněni,“ řekla Fojtů.

Lidé si prohlédnou například obrazy, paličkovanou krajku, šperky nebo díla z kovu. „Záběr je široký a každý si najde své,“ doplnila Fojtů. Jeden z porotců a bývalý ředitel Nymburského kulturního centra Ladislav Langr ČTK řekl, že roste zájem ze strany umělců i kvalita jejich děl. „Letos se porota jednomyslně shodla na tom, že zlatou medaili dostane středoškolský student multimediální tvorby z Poděbrad,“ řekl Langr.

Vernisáž s doprovodným hudebním programem ve velkém sále obecního domu se uskuteční 16. června v 17:00. Do konce června zve centrum ve všední dny v dopoledních hodinách ke zhlédnutí výstavy také školy.

Reklama

Doporučované