Hlavní obsah

Chirurgické oddělení nemocnice v Děčíně se téměř na celý rok přestěhuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com/Gerain0812

Ilustrační foto.

Reklama

Chirurgii v děčínské nemocnici čeká v lednu velké stěhování. Kvůli stavbě nového pavilonu se přesune částečně do Litoměřic a zčásti do Rumburku.

Článek

Zpět se někteří zaměstnanci vrátí v polovině prosince 2023, kdy je termín kolaudace objektu. ČTK to řekl primář chirurgického oddělení Jan Rejholec.

Stavba nového pavilonu emergency, jehož součástí budou čtyři operační sály, centrální sterilizace a jednotky intenzivní péče a ARO začala loni v září. Při druhé etapě vznikne nový pavilon péče o matku a dítě včetně hemodialyzačního střediska a nadzemního propojovacího koridoru. „Bude to obrovský skok pro nemocnici, která bude celá propojená,“ uvedl Rejholec.

Propojit se musí nová a stará budova, a to koridorem operačních sálů. Lékaři budou po dobu stavby operovat žlučníky, kýly či zlomeniny v litoměřické nemocnici a v Lužické nemocnici v Rumburku. V Děčíně bude zachována ambulantní péče a pohotovost. Vedení Krajské zdravotní, pod kterou všechny tři nemocnice patří, uvedlo, že na termínu dokončení budovy emergency se nic nemění. Náklady na stavbu nového pavilonu jsou 784,5 milionu korun včetně DPH. Chirurgická lůžka zůstanou v původní budově. Budou však kolem sebe mít více prostoru a pohyb po oddělení bude komfortnější pro zaměstnance i pacienty

Kvůli stavbě se už před Vánocemi stěhoval porodní sál, oddělení šestinedělí a novorozenců do náhradních prostor. Od 23. prosince je v plném provozu v budově D v přízemí, kde zůstane do doby, než bude dostavěna nová porodnice. Akutní péče a gynekologie se stěhování netýká. Ambulantní provoz, odborné poradny a pohotovost se stěhovat také nebudou.

Na dostavbu nemocnice Děčín čekal desítky let. Nemocnice je spádová zhruba pro 100 000 obyvatel regionu.

Reklama

Doporučované