Hlavní obsah

Dvacet nových autobusů zajistí v příštím roce dopravu ve Šluknovském výběžku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravní společnost Ústeckého kraje si vezme úvěr 129 milionů korun na pořízení 20 autobusů pro Šluknovský výběžek. Krajský dopravce zajišťuje od července linkovou autobusovou dopravu na Děčínsku půjčenými autobusy.

Článek

Úvěr na nákup vozidel nyní schválili krajští radní a nové autobusy by se mohly ve výběžku podle ředitele krajské dopravní společnosti Milana Šlejtra objevit v polovině příštího roku.

Ve Šluknovském výběžku jezdil dopravce Autobusy Karlovy Vary. „Soukromý dopravce nepotvrdil zájem pokračovat v této oblasti, proto provoz od července zajišťujeme my,“ uvedl už dříve ředitel krajské dopravní společnosti Milan Šlejtr. Zakázku na nová vozidla vyhrála společnost Zliner a dodat má 18 až 20 třináctimetrových autobusů.

Dopravní společnost aktuálně vlastní 71 autobusů Scanie a 15 autobusů Iveco. „Nyní čekáme na dodávku pěti dalších vozů. Výhledově ukončíme pronájmy autobusů, čímž by klesla cena dopravního výkonu,“ uvedl Šlejtr. „Pokud by se vše podařilo, do konce příštího roku budeme provoz na všech linkách zajišťovat vlastními vozy,“ řekl. Vedení Ústeckého kraje očekává, že díky tomu klesnou náklady na dopravu. Ročně za pronájem vozů kraj zaplatí téměř 90 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované