Hlavní obsah

V Bílině začíná kompletní rekonstrukce Teplické ulice, potrvá rok

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Bílině na Teplicku začne v pondělí rozsáhlá rekonstrukce Teplické ulice, která je souběžná s podkrušnohorskou I/13. Nové budou chodníky a přibude pruh pro cyklisty. Dopravní komplikace potrvají do srpna příštího roku.

Článek

Zhotovitel na veřejném projednání v uplynulém týdnu informoval, že se začne s chodníky. Omezeno bude parkování. „S parkováním bude samozřejmě v některých fázích problém. Chtěli bychom moc poprosit o trpělivost, protože ulice Teplická si zaslouží rekonstrukci,“ uvedla na veřejném projednávání místostarostka Marcela Dvořáková (ODS). Ve zvýšené míře budou podle ní na místě hlídkovat policisté. K parkování bude možné využít místa v přilehlých ulicích či stání v Teplické, v místech, kde se zatím pracovat nebude.

Městská hromadná doprava bude po celou dobu rekonstrukce zachována. Do doby pokládání nového povrchu bude zachován i obousměrný provoz na komunikaci. Až se začne s opravou samotné vozovky, bude provoz podle stavařů kyvadlový. Na místě bude trvale technik, který bude řešit případné problémy v dopravě.

Účelem rekonstrukce, při které bude kompletně obnoven povrch silnice, chodníků, včetně přechodů, autobusových zastávek a veřejného osvětlení, je podle radnice zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Součástí rekonstrukce je také cyklopruh, který navazuje na cyklostezku Bílina – Kostomlaty a na sídliště U Nového nádraží. Náklady na rekonstrukci jsou zhruba 22 milionů korun.

Bílina je dopravním špuntem na silnici I/13, která spojuje města pod Krušnými horami. Z velké části je komunikace čtyřpruhová. Projet kilometrový úsek městem s několika kruhovými objezdy a semaforem ve špičce nyní trvá i půl hodiny. Centrální komise ministerstva dopravy loni schválila stavbu tunelu pod městem. Letos na jaře začal proces EIA, posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Podle zveřejněné dokumentace bude dvoutubusový tunel dlouhý 1,4 kilometru a povede od vlakového nádraží ke sportovnímu areálu na druhém konci města. Harmonogram prací počítá se zahájením jeho stavby v roce 2029 a dokončením nejpozději v roce 2032.

Reklama

Související témata:

Doporučované