Hlavní obsah

Na Vysočině je otevřených 12 sjezdovek, některé nabízejí slevy na jízdy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na Vysočině je otevřených 12 lyžařských sjezdovek. Pět z nich se zapojilo do propagační kampaně krajské organizace Vysočina Tourism a od tohoto týdne nabízejí lyžařům desetiprocentní slevu na jízdném.

Článek

Slevový voucher zájemci najdou na turistickém portálu Vysocina.eu. Tratě pro běžkaře jsou u Nového Města na Moravě a v jihlavském Českém mlýně, kde se pro ně upravuje okruh technickým sněhem. Vyplývá to z dnešní ankety ČTK mezi provozovateli.

Slevový voucher mohou lyžaři do konce března uplatnit ve skiareálech na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, ve Svratce a v Novém Jimramově na Žďársku a na sjezdovkách na Křemešníku u Pelhřimova a v Lukách nad Jihlavou. Nabídku dostaly všechny lyžařské areály v kraji. „Je možné, že se v průběhu kampaně zapojí ještě některý další,“ uvedla ředitelka organizace Vysočina Tourism Olga Königová.

„Cílem téhle akce je turisty na Vysočině víc zdržet, aby využili třeba i ubytování v těch lokalitách, aby využili lepší ceny na skipas. Tak uvidíme, co to přinese,“ řekla ČTK Magda Vaňková, správkyně sjezdovek v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku. Podmínky pro lyžování jsou podle ní dobré. Lyžaře a snowbordisty pochválila za to, že jsou vstřícní a ukazují potvrzení o očkování proti covidu-19. „Bez problémů nám každý u pokladny ukáže Tečku,“ řekla.

Na Vysočině jsou kromě pěti výše zmíněných skiareálů otevřené sjezdovky Čeřínek, Šacberk a Mrákotín na Jihlavsku, Fajtův kopec u Velkého Meziříčí a na Havlíčkobrodsku Vysoká a Kadlečák. Ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku zatím jezdí kratší vlek v horní části sjezdovky. Provozovatelé to uvedli na webu.

Běžecké tratě jsou u Nového Města na Moravě upravené ze Studnic, včetně malého okruhu na takzvaný fryšavský ledovec přes Rokytno a Tři Studně. „Bohužel úsek mezi Kadovem a Studnicemi není příliš sjízdný z důvodu malé vrstvy sněhu a vystupujícímu kamení a drnů,“ uvedl dnes web Lyžařské Novoměstsko. Ve vyhrazených hodinách může veřejnost využívat sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny. Tento víkend ale budou nepřístupné kvůli biatlonovým závodům.

Reklama

Doporučované