Hlavní obsah

Velké Meziříčí chce získat budovu, kterou policie díky novému oddělení opustila

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Velké Meziříčí na Žďársku bude mít zájem o budovu, kterou nedávnou opustila Policie ČR, když za více než 60 milionů korun dostavěla nové oddělení. Čeká, za jakých podmínek by ji od státu bylo možné získat.

Článek

"Náš majetkový odbor to zpracuje. Není to úplně jednoduché a samozřejmé, že to půjde do majetku města, ale jsme v jednání," řekl starosta Alexandros Kaminaras (nestraník za Společně VM) při dnešním slavnostním otevření nové policejní budovy. Podle něho by bylo možné zatím využít hlavně garáže, které k domu patří. Lepší využití stavby kvůli jejímu špatnému technickému stavu nevidí. "Co se týká samotné budovy, ta by vyžadovala generální rekonstrukci, tam je to spíš zajímavé z hlediska toho pozemku pod ní, který můžeme v budoucnu použít třeba k něčemu, co posílí síť občanské vybavenosti," řekl Kaminaras.

Nevyhovující stav staré budovy byl také důvodem, proč se několik let připravovala stavba nového policejního oddělení. Práce na něm začaly v prosinci 2019, od letošního ledna je budova zkolaudovaná. Celkové náklady včetně vybavení a terénních úprav byly přes 62 milionů korun.

Třípodlažní budova má kromě výslechových místností a cel také sál dozorčí služby a samostatnou kancelář, kterou mohou kvůli blízkosti dálnice D1 využívat policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově. Dočasně je ve Velkém Meziříčí také technologie mobilního operačního střediska. "Je to technologie, která je schopná během hodiny po dopravení do nějakého místa převzít veškeré vedení operačního řízení v rámci celého kraje, co se týče policie," řekl vedoucí velkomeziříčského oddělení Přemysl Bdinka. Po dokončení modernizace a přístavby policejního objektu ve Velkém Beranově, bude technologie umístěná tam.

Na obvodním oddělení Velké Meziříčí, pod které patří policejní stanice Velká Bíteš, je nyní 40 policistů, do plného stavu zbývá obsadit tři místa.

Reklama

Doporučované