Hlavní obsah

Kroměříž chystá stezky pro cyklisty a pěší do Trávnických zahrádek a u Bágráku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nové stezky pro cyklisty a pěší by měly vzniknout v příštích letech v Trávnických zahrádkách a poblíž Hrubého rybníka, který místní znají spíše pod názvem Bágrák.

Článek

V obou případech městští radní vyhlásili veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace. Trasy zlepší možnosti trávení volného času ve městě, přispět by měly i k větší bezpečnosti obyvatel, řekl dnes novinářům starosta Tomáš Opatrný (ANO).

Stezka pro pěší a cyklisty mezi Kroměříží a místní částí Trávnické zahrádky bude navazovat na páteřní cyklostezku z Kvasic do Kroměříže. Stát by měla na pozemcích města a Povodí Moravy. „Tato investiční akce je sice plánována v rozsahu 30 milionů korun, ale předpokládáme tady příjem z dotací z IROPu (Integrovaného regionálního operačního programu) ve výši 85 procent,“ řekl starosta. Náklady na zpracování projektu činí odhadem 1,2 milionu korun.

V blízkosti Bágráku plánuje radnice stavbu chodníku v ulici U Rejdiště podél restaurace Stará střelnice směrem k železniční zastávce. „Součástí akce bude vybudování mlatových chodníků, zpevnění parkovacích ploch v lokalitě Biocentra Hráza a také řešení zabezpečení železničního přejezdu, což se projevuje také v odhadovaných nákladech na realizaci, které činí cca 12 milionů korun,“ uvedl vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček. Náklady na zpracování projektu město odhaduje na 600 000 korun.

Město plánuje i další rozvoj cyklistické infrastruktury. Momentálně pracuje na projektové dokumentaci na cyklostezky z Kroměříže do místní části Postoupky a mezi místními částmi Kotojedy a Vážany. Podle starosty se tím město snaží dostat cyklisty a pěší z frekventovaných silnic a podpořit zdravý životní styl.

Reklama

Doporučované