Hlavní obsah

Rožnovský festival Valašské folkrockování nabídne Jablkoň či Janka Ledeckého

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Rožnově pod Radhoštěm se 20. srpna bude konat multižánrový hudební festival Valašské folkrockování. Letos se uskuteční 33. ročník. Festival bude na tradičním místě, v amfiteátru Na stráni ve Valašském muzeu v přírodě.

Článek

„Lineup letošního ročníku je nabitý skvělými kapelami. O zahájení se postará Jablkoň, skupina těžko zařaditelná žánrově, ovšem velmi přívětivá posluchačsky. Na ni naváže slovenská formace Hrdza s hudbou, která vychází z lidových kořenů a oživení o keltskou rytmiku jí dodává neuvěřitelnou živelnost a dynamiku. Jako třetí v pořadí se představí největší hvězda letošního festivalu Janek Ledecký s kapelou. Osobnost české popmusic a autor mnoha hitů a muzikálů, který se na špici drží už mnoho let, a je to rozhodně právem,“ uvedla dramaturgyně Téčka Romana Bílá. Vystoupí také skupina Laura a její tygři.

Vstupenky na Valašské folkrockování jsou v prodeji za 450 korun. „Rozhodli jsme se, i přesto, že nám náklady rostou, ponechat cenu vstupenky na stejné úrovni jako v loňském roce a nezvyšovat ji. Víme, že koupit si lístek na koncert nebo festival je v současné době pro mnohé diváky finančně náročné. Rádi bychom jim tedy vyšli alespoň tímto krokem vstříc,“ uvedl ředitel Téčka Jakub Sobotka.

Reklama

Doporučované