Hlavní obsah

U Valašského Meziříčí bude Aviatický den na Valašsku, nabídne i vystoupení Šonky

Foto: Lenka Štveráková

Ilustrační foto.

Reklama

Na letišti v Poličné u Valašského Meziříčí na Vsetínsku bude v polovině července Aviatický den na Valašsku. Představí se na něm akrobatický pilot a vítěz světové série Red Bull Air Race Martin Šonka.

Článek

„Chybět nebudou ani dynamické a statické ukázky letecké techniky Armády ČR a dalších speciálů včetně RC modelů mnoha kategorií,“ sdělil dnes ČTK mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš. Aviatický den se bude konat šestým rokem, tradičně láká tisíce fanoušků letectví.

Akce se bude konat v sobotu 15. července. „Loni se nám po covidové pauze podařilo Aviatický den na Valašsku obnovit. Musím říct, že se opravdu vydařil a opět přilákal davy diváků. Ti se mohou i letos těšit na jedinečnou podívanou plnou ukázek letecké techniky a vysoké pilotáže. Jedním z největších lákadel jistě budou statické i dynamické ukázky Armády ČR, která přiletí s jedním ze svých vrtulníků. Tato ojedinělá ukázka rozhodně stojí za vidění,“ uvedl předseda pořadatelského Valašského leteckého klubu Dan Jícha.

„Jsme rádi, že naši pozvánku opět přijal Martin Šonka, špičkový pilot a vítěz série Red Bull Air Race, který se k nám na Valašsko moc rád vrací. Diváci si tak opět užijí nejen jeho vzdušnou akrobatickou show, ale těšit se mohou na zajímavý rozhovor a podpisovou akci,“ uvedl Jícha. Lidé budou moci také využít vyhlídkové lety vrtulníkem.

Akci podporuje město Valašské Meziříčí. „Aviatický den na Valašsku je svým rozsahem a programem v našem regionu skutečně unikátní akcí. Díky Martinu Šonkovi, podpoře Armády ČR a celé řadě dalších lákadel si jej pravidelně nenechají ujít tisíce malých i velkých návštěvníků,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Reklama

Doporučované