Hlavní obsah

Vsetínská nemocnice chystá kurz pro sanitáře, nabízí jim také práci

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Absolventům kurzu nabízí práci, pro budoucí zaměstnance je kurz zdarma. V nemocnici je 92 sanitářů a ošetřovatelů, aktuálně by jich mohli přijmout 9, a to na operační sály, interní spojený lůžkový fond a oddělení následné péče.

Článek

V sanitářském kurzu se účastníci dozvědí informace o provozu zdravotnických zařízení, získají základy epidemiologie, ochrany zdraví, bezpečnosti práce, seznámí se s etickými a právními aspekty zdravotnické profese. Naučí se také poskytovat první pomoc, budou ovládat základy ošetřovatelské péče. Teoretická i praktická výuka bude v prostorách Vsetínské nemocnice. Účastníky čeká sto hodin teoretické a teoreticko-praktické výuky a 80 hodin praxe.

„Akreditovaný kvalifikační kurz sanitář je zakončen závěrečnou zkouškou z praktické části a ústní zkouškou z teorie,“ uvedla personalistka Milena Štíchová. Zájemci se na ni mohou obracet s dotazy. „Nejčastěji dotazy směřují k podmínkám účasti v kurzu a možnostem uplatnění,“ uvedla personalistka. Zapotřebí je věk minimálně 18 let, alespoň základní vzdělání, dobrý zdravotní stav, očkování proti žloutence typu B, případně alespoň zahájené očkování.

Zájemci mohou posílat přihlášky do 19. září. Kurz se bude konat od 26. září do 14. listopadu, cena je 5950 korun. „Budoucím zaměstnancům, kteří se zaváží pracovat v nemocnici alespoň jeden rok, může být kurz poskytnut zdarma,“ uvedla personalistka.

Reklama

Související témata:
Sanitáři

Doporučované