Hlavní obsah

Rekreační areál Monínec v pátek zahájí letní sezonu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Rekreační areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku v pátek zahájí letní sezonu. Nejdříve se otevře aktivity park a poté i další služby, s plným provozem se počítá od 25. května.

Článek

Novinkami letos budou animační program, možnost nočního sledování oblohy nebo turistické a cyklistické výlety do okolí připravené ve spolupráci s turistickou oblastí Toulava. Návštěvníci budou muset dodržovat opatření kvůli koronavirové infekci, řekl dnes ČTK mluvčí střediska Radek Polák.

Monínec už dávno není jen lyžařským areálem. Součástí aktivity parku v dolní části areálu je tubing neboli jízda na speciálních pneumatikách tvarovaným korytem, trampolína, lukostřelba, discgolf, lanový park či stometrová kuličková dráha. Při teplejším počasí návštěvníci ocení vodní maxiskluzavku. Aktivity park bude k dispozici tento pátek a dále o víkendech, později začne na celotýdenní provoz.

Výkonný ředitel střediska Jaroslav Krejčí ČTK řekl, že by při těchto aktivitách neměl být problém z hlediska koronavirové epidemie, protože se lidé nikde neshromažďují a jezdí s odstupem za sebou. „Máme také připravené dezinfekční ostrůvky,“ uvedl Krejčí.

Od 16. května se otevřou terasy Hotelu Monínec, které nabídnou výhled do údolí Českého Meránu, občerstvení a dětské hřiště s houpačkou, klouzačkou, lezeckou stěnou, pískovištěm či skákacím panákem. Pokud to podmínky umožní, bude spuštěn i provoz venkovního bazénu s protiproudem a perličkovou lázní. Od poloviny května pojede také lanovka, sezonu díky tomu odstartuje bikepark. Hotel poskytne ubytování zájemcům od 25. května.

„Oproti předchozím rokům navíc pro návštěvníky chystáme několik vylepšení. Pro děti a dospělé to bude například animační program nebo noční sledování hvězd na obloze, které bude doplněno odborným komentářem. Předběžně se počítá také se setkáním s vybranými osobnostmi z oblasti hudby, sportu a dalších nebo turistickými a cyklovýlety do moníneckého okolí,“ uvedl Krejčí. Podle něj je otázkou, jaký bude letos vzhledem ke koronavirové krizi zájem ze strany turistů. „Ten ekonomický dopad je pro nás dost masivní,“ dodal.

Monínec leží 70 kilometrů jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje v srdci České Sibiře a Českého Meránu. Podrobnější informace zájemci najdou na www.moninec.cz.

Reklama

Doporučované