Hlavní obsah

Revoluční park: pít s přáteli, sledovat koncert nebo kino lze i bezpečně

Podívejte se, jak vypadá první „socially-distanced“ zábavní park v Hongkongu.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

První zábavní park zařízený tak, aby splňoval protiepidemická opatření, se v Hongkongu otevírá veřejnosti. Stojí v přístavu naproti samému srdci města a je prý místem, kde se lze bezpečně socializovat i při dodržování rozestupů.

Článek

Hongkong otevřel první „socially-distanced“ park. Jak vyplývá z anglického označení, přátelé se v něm mohou i přes jeho umístění ve frekventované části města vídat díky rozestupům i mnohým dalším přísným pravidlům. Sledovat spolu můžou například venkovní kino.

Hromadně v něm lze cvičit i jógu

První zábavní park svého druhu se nachází v hongkongském přístavu naproti centru města. Jedná se o venkovní areál, který je rozdělený na 100 ohrádek od sebe vzdálených na 1,5 metru. Každá z nich disponuje prostorem o 2,5 metru čtverečních a pojme dvě až čtyři osoby.

Provoz parku se liší podle různých dnů a časů. Program umožňuje proměnu ohrádek na místo, kde mohou návštěvníci hromadně cvičit hodiny jógy, ale třeba přes večer se prostor mění někdy v restauraci, jindy na hlediště koncertů nebo venkovního kina.

„Byl to dlouhý a náročný rok, většina z něj byla doma pod zámkem. Takže je pěkné moct konečně jít ven s kamarády, posedět u pití, užít si film. Opravdu se na to těším,“ popisuje své dojmy jedna z návštěvnic Beth Hackneyová, obyvatelka města původem z Austrálie.

Přísná hygienická opatření

Bezpečí lidí v parku zajišťuje řada přísných opatření, jako je registrace online předcházející návštěvě, ke které si musí navíc návštěvník přinést prohlášení o bezinfekčnosti. Na místě si musí pak každý rovněž změřit teplotu, nosit roušku a používat dezinfekci.

Vstupné začíná na 150 hongkongských dolarech, což je v přepočtu asi 435 korun za osobu na jedno posezení.

Reklama

Doporučované