Hlavní obsah

Režisér Tomáš Svoboda se pro komedii Dvě nevěsty a jedna svatba inspiroval na chatě

Studio Slavných.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tomáš Svoboda se pro svou komedii Dvě nevěsty a jedna svatba inspiroval v prostředí své chalupy u Sušice.

Článek

„Nervózní nejsem, film jsem viděl asi třistakrát. Ale při premiéře budu asi chvíli sledovat diváky a pak se nejspíš zleju,“ nešetřil upřímností režisér Tomáš Svoboda.

Jeho komedie Dvě nevěsty a jedna svatba bude mít premiéru v českých kinech 26. dubna. Vypráví příběh Marie, jejíž postavy se na filmovém plátně zhostila Anna Polívková.

„Anička je strašně šikovná a vlastně se na tu postavu hodí. Nějakým způsobem roli reflektuje a přidává k ní i něco ze sebe,“ chválí herečku Tomáš Svoboda.

Městská dívka v komedii prochází krizí, neboť si nemůže najít muže. Sice pracuje jako moderátorka, to jí ale potíže neusnadňuje. Lehce bizarní rodinné zázemí dodává příběhu spád podobně jako výpomoc se svatbou Mariiny sestry, kolem které příběh začne gradovat.

„Inspiroval jsem se ze života. Mám chalupu kousek od Sušice. Lidé se tam kromě zábav věnují zemědělství a alkoholismu. Většina z nich má nějaký malý sen, jenž se jim však nikdy nesplní. Například autobusák, který jezdí Únětice–Slaný a chtěl by jezdit až do Rakovníka. Sám ale ví, že se mu sen nikdy nesplní. Takových příběhů je tam plno,“ svěřuje se Tomáš Svoboda.

Více o inspiraci a příběhu komedie Dvě nevěsty a jedna svatba se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Slavní sledujte každý všední den v 10:30 a v 18:45 v celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované