Hlavní obsah

Řidič zablokoval výjezd z parkoviště. Dostal pěstí a pak nožem do srdce

Obžalovaný z pokusu o vraždu před pražským soudem.

 

Reklama

Hádka dvou řidičů skončila brutální potyčkou. Napadený motorista inkasoval dvě bodné rány, jedna z nich zasáhla srdce a přeťala mezižeberní tepnu. Útočníkovi hrozí až osmnáct let vězení.

Článek

Nezvykle brutální konflikt mezi dvěma řidiči, který skončil pokusem o vraždu, řeší Městský soud v Praze.

Incident se odehrál 18. prosince loňského roku na okraji pražského sídliště Prosek.

Před jedním z bytových domů tu čekal u svého auta muž na kamarády. Nevšiml si, že autem zablokoval jiné vozidlo, jehož řidič chtěl vyjet z parkovacího stání.

Řidič zablokovaného auta vystoupil a oba se začali hádat. Slovní potyčka se změnila ve fyzický konflikt, létaly pěsti. V tu chvíli se na místo seběhli přátelé obou mužů a hádky se rozpoutaly i mezi nimi.

Až v autě zjistil, že je pobodaný

Když se napadenému řidiči podařilo útok odrazit, nastoupil se svými přáteli do auta a odjížděli z místa. Ve voze zjistil, že je zraněný a teče mu krev. Proto ho přátelé hned vzali na nedalekou polikliniku, odkud ho sanitka převezla do nemocnice.

Rychlá lékařská pomoc mu zachránila život. Lékaři na jeho těle našli dvě bodné rány. Jedna z nich dokonce zasáhla srdce a přeťala mezižeberní tepnu.

Útočníka našli policisté ještě na místě konfliktu. Prokázal se jim rumunským pasem. Ale ukázalo se, že pas byl padělaný. Útočníkem byl ukrajinský občan Vjačeslav Lysenko. Soud ho poslal do vazby, ve které čekal až do nynějšího soudního jednání.

Soud vyslechl řadu očitých svědků. Pak jednání kvůli prošetření dalších důkazů odročil na konec listopadu. To by také měl vynést rozsudek.

Reklama

Doporučované