Hlavní obsah

Řidiči, pozor. Na dálnici D1 u Prahy se kvůli opravě vrací dopravní omezení

Foto: PxHere

Ode dneška do neděle budou silničáři pracovat jen v noci, od pondělí už poběží opravy i přes den.

Reklama

Na dálnici D1 u Prahy se vrací dopravní omezení kvůli opravě vozovky. Rozmisťování dopravního značení začne v pátek večer a potrvá do nedělního rána, po víkendu začnou na dálnici pracovat stavbaři. A to až do října.

Článek

Vrátí se na úsek mezi 2. a 12. kilometrem, kde rekonstrukce začala již vloni. S jejím úplným dokončením se počítá letos v říjnu.

„Začíná oprava D1 u Prahy, první omezení se objeví dnes v devět hodin večer a rozsáhlé značení a překládání dopravy potrvá celý víkend. Ovšem pracovat budeme výhradně jenom v noci,“ potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Samotné stavební práce zahájíme v pondělí 15. června,“ doplnila Iveta Štočková, mluvčí stavební firmy Eurovia CS.

Na dálnici D1 v daném úseku dojde ke kompletní výměně povrchu vozovky, sanaci mostů, k opravě odvodnění, dílčím opravám podkladních vrstev, dopravního značení, protihlukových stěn a veřejného osvětlení.

Pracovat se bude také postupně na dvou odpočívkách v Újezdu u Průhonic – jedna je již hotová od roku 2019 a na druhé se bude pracovat letos. „Vše tak, aby byl průjezd místem komfortní, plynulý a hlavně bezpečný,“ dodala Štočková.

Jezdit se bude většinou v pěti ze šesti pruhů.

Foto: ŘSD

Mapa ukazuje úsek, kde budou silničáři pracovat.

Kvůli pokud možno plynulému provozu jsou práce rozdělené do několika etap. „Každopádně se neobejdou bez dopravního opatření v místě, které zaručí bezpečný prostor pro bezpečnost pracovníků,“ podotkla mluvčí.

„V rámci zachování bezpečnosti řidičů, našich pracovníků i pracovníků stavební firmy prosíme všechny, kteří budou místem projíždět, o vzájemnou ohleduplnost a dodržování stanovených rychlostí. K tomu účelu bude také instalováno úsekové měření rychlosti,“ upozornili silničáři.

S postupem stavebních prací se bude měnit dopravní opatření. Doprava bude vedená převážně v režimu 2 + 2 + 1 jízdní pruh. Práce zasáhnou také do sjezdů a nájezdů na dálnici – konkrétně exit 8 na Dobřejovice a Čestlice, který bude ve směru na Brno od 15. června do 3. července zcela uzavřený, a exit 6 na Průhonice, kde nebude možný sjezd a nájezd na dálnici D1 od 4. do 19. července.

Za uzavřené sjezdy a nájezdy budou vyznačené objízdné trasy. V srpnu pak bude na dva týdny uzavřený nájezd na dálnici D1 ze silnice II/101 od Říčan a Jesenice ve směru na Brno a doprava bude vedená po vyznačených objízdných trasách. Na konci srpna zasáhnou práce exit 2 Šeberov a Opatov ve směru do Prahy, které však budou prováděny po jízdních pruzích, a tak již významně do plynulosti provozu nezasáhnou.

„Úplné dokončení prací se plánuje na říjen 2020,“ uzavřela Štočková.

Dopravní omezení na dálničních exitech

EXIT 8 na Dobřejovice a Čestlice bude uzavřený ve směru na Brno v termínu 15. 6. – 3. 7.

EXIT 6 na Průhonice – sjezd a nájezd na dálnici D1 nebude možný v termínu 4. 7. – 19. 7.

V srpnu bude na dva týdny uzavřený nájezd na dálnici D1 ze silnice II/101 od Říčan a Jesenice ve směru na Brno a doprava bude vedená po vyznačených objízdných trasách.

Na konci srpna zasáhnou práce EXIT 2 Šeberov a Opatov ve směru do Prahy, práce však budou prováděny po jízdních pruzích, a tak již významně do plynulosti provozu nezasáhnou.

Reklama

Doporučované