Hlavní obsah

Robert Redford ukončil hereckou kariéru. Ve kterých rolích byl nejvíc sexy?

Ve kterém filmu se vám Robert Redford líbí nejvíc?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Hollywoodský herec Robert Redford ve svých téměř 82 letech ukončil hereckou kariéru. Minimálně po dvě generace žen představoval sexsymbol - americký ideál privilegované vrstvy, dokonalého bílého muže se symetrickou tváří a modrýma očima.

Článek

The Old Man & the Gun

Kriminální komedie The Old Man & the Gun je posledním snímkem, v němž se podle svých slov Robert Redford objeví. Film vypráví (většinou) pravdivý příběh profesionálního kriminálníka Forresta Tuckera, podvodníka a dokonalého gentlemana, který úspěšně a galantně vylupoval banky. Redfordova kariéra by nemohla končit příznačněji. Tématem a žánrem se vrací ke svým největším hitům z přelomu 60. a 70. let. Ve svých 81 letech ve filmu jako „sexy grázl“ vypadá hodně dobře a zažívá i milostný románek. Snímek jde do kin v Americe letos 28. září.

Kandidát

V satirickém dramatu Kandidát z roku 1982 Redford neobyčejně přesvědčivě ztvárnil demokratického kandidáta, naivního mladíka Billa McKaye, který se nechá „zlanařit“ volebním specialistou a „hledačem talentů” do světa politiky pouze pod slibem, že doopravdy nebude mít šanci v nadcházejících volbách uspět. Jenže jaké je překvapení všech, když najednou zjistí, že Bill se do své „role“ vžil až příliš a preference se začínají přiklánět na jeho stranu. Redford zde předvedl jeden ze svých nejpřesvědčivějších hereckých výkonů.

Vzpomínky na Afriku

V nesmrtelném příběhu oscarového filmu Vzpomínky na Afriku si Robert Redford zahrál společně s Meryl Streepovou. Příběh hluboké lásky a bolestivé ztráty získal roku 1985 Oscary za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář, kameru, původní hudbu, výpravu a za nejlepší zvuk. Ještě chybí Oscar pro Redforda. V jednom z největších romantických filmů všech dob mu to zase velmi sluší. Není divu, že mu, tajemnému bílém lovci v exotické zemi, ve filmu Meryl Streepová úplně propadla.

Podraz

Sedm Oscarů získal také snímek Podraz a Robert Redford si za něj vysloužil svou jedinou oscarovou hereckou nominaci. Ve filmu hrál se svým starším kolegou a parťákem Paulem Newmanem. Ztvárnili dvojici podvodníčků, kteří spolu připraví jeden velký podraz na místního mafiánského bosse. Redford a Newman byli jako filmoví parťáci nepřekonatelní - nejen herecky, ale i vzhledově. Dva podvodníci v „kvádrech“ a s klobouky se museli tenkrát objevovat ve snech nejedné dámy.

Takoví jsme byli

Ideálně podle nás Robert Redford vypadá v romantickém dramatu Takoví jsme byli. Film představuje Redforda v roli, která mu seděla zřejmě nejlépe - v roli bezstarostného sympaťáka. V příběhu se zakouká do politické aktivistky Katie v podání Barbry Streisand. Redford ve snímku předvádí to nejlepší ze sebe samého, svůj šarm, charisma a právě onu naprostou přirozenost. A kromě toho i slušný herecký výkon. Vcelku jde o působivé a stylově přesné retro, které patří k tomu nejlepšímu, co bylo v tomto žánru natočeno.

Pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované