Hlavní obsah

Rodiče bývalého vedoucího Úřadu vlády chtějí miliony zabavené při Šlachtově razii

Bývalý vedoucí Úřadu vlády v éře Petra Nečase Lubomír Poul.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jejich žalobu na Českou republiku začal projednávat Obvodní soud pro Prahu 1.

Článek

Obvodní soud v Praze 1 začal řešit další případ, který souvisí s pět let starou razií na Úřadu vlády v éře premiéra Petra Nečase.

Rodiče bývalého vedoucího Úřadu vlády Lubomíra Poula totiž soudně požadují po státu tři a půl milionu korun, které policie objevila při razii v jednom z trezorů na Úřadu vlády.

Jejich žalobu na Českou republiku začal projednávat Obvodní soud pro Prahu 1.

Peníze našla policie v jednom z trezorů, když v červnu 2013 pod vedením tehdejšího šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty vtrhla na Úřad vlády. O peníze se tehdy nikdo nepřihlásil a policie se domnivala, že by mohly pocházet z trestné činnosti.

To se však neprokázalo a policie miliony vrátila Úřadu vlády. Poté se o ně přihlásil bývalý šéf úřadu Lubomír Poul a jeho rodiče Marie a Bohumil Poulovi. Exšéf úřadu chtěl od státu vrátit čtvrt milionu, jeho rodiče tři a půl milionu korun. Šlo prý o rodinné úspory, které Lubomír Poul po dohodě s rodiči uschoval v pracovním trezoru.

Stát ale peníze odmítl vyplatit, protože Poulovi podle Úřadu vlády neprokázali, že jsou skutečně jejich.

Soud už v červnu pravomocně rozhodl o žádosti Lubomíra Poula o vrácení čtvrt milionu. Jeho žalobu pravomocně zamítl.

Nyní začal řešit žalobu Poulových rodičů o tři a půl milionu. Soud dnes právního zástupce Poulových požádal, aby do měsíce doplnil důkazy prokazující, že jsou peníze jeho klientů. Jednání pak odročil na začátek října.

Reklama

Doporučované