Hlavní obsah

Rodiče Jany Novotné převzali mince s portrétem zesnulé dcery společně s Martinou Navrátilovou

Tenisová legenda Martina Navrátilová převzala spolu s rodiči Jany Novotné pamětní mince.Video: Sport.cz

 

Reklama

Rodiče tenisové legendy Jany Novotné převzali pamětní mince společně s tenisovou legendou Martinou Navrátilovou. Ta vzpomínala na svou kamarádku a mrzelo ji, že u tohoto speciálního zážitku nemohla být s ní.

Článek

Tenistka Martina Navrátilová převzala společně s rodiči Jany Novotné pamětní mince na počest jejího vítězství ve Wimbledonu. Navrátilová vzpomínala na svou kamarádku, která podlehla rakovině v listopadu loňského roku. „Přála bych si, aby u toho mohla být Jana osobně,“ komentovala speciální zážitek tenisová legenda.

Rodiče Jany Novotné neskrývali dojetí a prozradili, že minci vystaví vedle wimbledonské trofeje své dcery. Bývalá světová jednička ve čtyřhře dokázala za svou kariéru vyhrát všechny čtyři grandslamy. Její největší úspěch ze dvouhry je z roku 1998, kdy dokázala na potřetí ovládnout finále Wimbledonu a stala se tak nejstarší vítězkou nové éry prestižního grandslamu. Za svou kariéru dokázala vyhrát celkově sto WTA turnajů a stala se tak jednou ze sedmi tenistek historie, která překonala magickou hranici stovky.

Jana Novotná vyhrála pro svou zemi i celkově tři medaile z olympijských her - jednu bronzovou ve dvouhře a dvě stříbrné ve čtyřhře. Společně s Helenou Sukovou utvořily pár před olympiádou - a jak sama Suková přiznala, myslely na zlato. Bohužel jejich vítězné tažení skončilo ve finále, ve kterém podlehly Gigi Fernándezové s Mary Joe Fernandezovou.

Šampionka Novotná dokázala i velkou měrou přispět k vítězství v Poháru federace (Fed Cupu) v roce 1988. Ve finále porazilo Československo Sovětský svaz poměrem 2:1 a Novotná pozvedla nad hlavu i týmovou trofej.

Reklama

Doporučované