Hlavní obsah

Rodičům v Olomouckém kraji mohou pomoci se vzděláváním odborníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Prostřednictvím speciální linky pedagogické poradny nabízejí odborníci v Olomouckém kraji rodičům pomoc při řešení problémů současného domácího vzdělávání. K dispozici jsou rodičům po celý pracovní týden denně, uvedl kraj.

Článek

Pomoc včetně rad při zdolávání školních úkolů jim nabízí také rodinné centrum olomouckého P-centra, poradit může rodičům i dětem přímo prostřednictvím komunikační platformy Skype.

Rodiče, kteří řeší problémy se vzděláváním svých školáků, mohou využít například pedagogickou poradnu Olomouckého kraje. K dispozici je jim každý pracovní den od 08:00 do 16:00. „Současná situace představuje pro rodiče extrémní zátěž. Dostali se do situace, ve které nikdy nebyli a kdy potřebují odbornou radu. Právě tu mohou na lince pedagogicko-psychologické poradny získat,“ uvedl náměstek hejtmana Ladislav Hynek.

Odborníci na lince 800 601 020 pomohou rodičům například i s tím, jak se vypořádat se stresem, skloubit domácí a školní režim, poradí i s výchovou předškoláků a doporučí, jak dětem nahradit chybějící sociální kontakty s ostatními spolužáky.

Obrátit se kvůli domácímu vzdělávání mohou lidé také na odborníky Rodinného centra U Mloka, jeho pracovníci jsou připraveni vše konzultovat i přes Skype. Cílí přitom i na rodiny, které mají potíže se zorientovat v množství úkolů, které jim školy zasílají, a dětem hrozí zanedbání výuky. „Jsem domluvená s rodiči a dětmi na konkrétní čas, kdy se po Skypu spojíme a spolu probereme, co je třeba. Vysvětlíme si, co není jasné, nebo třeba dítě navedu na to, jak nad úkolem uvažovat,“ uvedla pracovnice pro podporu vzdělávacích potřeb v rodině Simona Bayerová.

P-centrum, pod které rodinné centrum spadá, zároveň vyhlásilo druhé kolo veřejné sbírky na podporu rodinného centra pomáhajícího dětem s výchovnými a školními potížemi. Jejím mottem pro tento rok je: Rodiče, nejste na to sami. V současné době na zajištění celoročního provozu chybí 200 000 korun, doplnila ředitelka centra Dagmar Krutilová.

Reklama

Doporučované