Hlavní obsah

Rouškomat v Chebu poskytl lidem už asi 6 000 roušek

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Automat na roušky v Chebu poskytl lidem už asi 6 000 roušek. O balíček se dvěma rouškami za 40 korun je takový zájem, že i po naplnění se zásoby vyprodají někdy za hodinu, někdy za hodinu a půl.

Článek

Řekl to dnes novinářům místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

„Roušky do automatu doplňujeme jednou nebo dvakrát denně, jde vždy o 100 balíčků se dvěma rouškami. Ani jsme nečekali, že o ně bude tak velký zájem,“ podotkl Černý.

Město začalo hned po začátku krize sloužit jako koordinátor distribuce roušek. Zatímco dobrovolníci nabízeli roušky, město je v prvních týdnech nejprve rozdělovalo mezi pracovníky integrovaného záchranného systému, policisty, hasiče, strážníky, ale také mezi prodavačky a podobně.

Ve druhé fázi využilo nabídky firmy, která distribuuje prodejní automaty, jeden město umístilo do obchodního domu Prior. Roušky šijí a dodávají chráněné dílny Josek a Komunitní osvětové společenství. Výtěžek z prodeje jde zpátky těmto organizacím, aby mohly nakupovat materiál na další roušky.

Město Cheb kromě nabídky roušek od počátku nouzových opatření rozváží seniorům potravinové balíčky zdarma. Původně byly v hodnotě 100 korun a nyní jsou v hodnotě 130 korun. Dvakrát týdně je využívá asi 170 seniorů, kterým je rozvážejí dobrovolníci.

Reklama

Doporučované