Hlavní obsah

Rozdělení byl dobrý krok. Manželé se rozešli, jsou z nich milenci, říká bývalý politik Milan Kňažko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Rozhovor s Milanem Kňažkem o Češích, Slovácích a jejich touze po alfa samcích.Video: Renata Kalenská

 

Dnes je to pětadvacet let od prvních polistopadových voleb v Československu. Jak na tom jsme? Slovenský herec a politik Milan Kňažko v rozhovoru pro Seznam mluví o současné náladě ve slovenské i české společnosti.

Článek

„Lidé ztratili víru, že existuje spravedlnost a rovnost před zákonem,“ říká bývalý politik. Podle něj „máme sice demokracii, ale demokraté chybí“. Lidem se nechce převzít zodpovědnost a čekají na alfa samce typu Mečiar či Fico, že všechno udělají za ně. Podobně je to podle Kňažka i v České republice. „Máme tu systém ukradené země,“ dodává Kňažko. 

Vyjadřuje se i k tomu, jestli by na Slovensku uspěl Andrej Babiš. Vzhledem k tomu, že tu prý uspěly i jiné pohádkové bytosti, to nevylučuje.

V otázce, zda je dobře, že jsme se rozdělili, má Kňažko jasno. „Čas ukázal, že vztahy nebyly nikdy tak dobré, jako jsou v současnosti. Jsme stále vedle sebe, jsme provázaní jak nikdy předtím. A plakat na hrobě, ve kterém nikdo neleží, to nemám rád,“ konstatuje Kňažko. 

Související témata:

Doporučované