Hlavní obsah

Rozhodnuto. Nástupní plat až 37 500 měsíčně a pracovat chceme v těchto firmách

Vítězem studie TOP Zaměstnavatelé se stala automobilka Škoda Auto.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Vysokoškoláci hlasovali v anketě, který z českých zaměstnavatelů je nejžádanější. Studie TOP Zaměstnavatelé ukázala, že ve špičce českého byznysu se pohybují stálice.

Článek

Titul Jasná volba, tedy absolutní vítězství ve studii TOP Zaměstnavatelé roku, získala automobilka Škoda Auto.

Reprezentativní anketa mezi studenty vysokých škol zjišťuje, ve které firmě by chtěli po dokončení školy získat práci. Škoda Auto vyhrála už potřetí za sebou.

Průzkumu TOP Zaměstnavatelé se zúčastnilo bezmála 12 tisíc vysokoškoláků. Kromě absolutního vítěze se vyhlašovali v úterý večer i vítězové podle jednotlivých oborů.

U techniků tak vyhrála Skupina ČEZ, u právníků Havel & Partners, pro ekonomy je nejlukrativnější poradenská společnost KPMG a pro farmaceuty a lékaře je nejzajímavějším zaměstnavatelem Zentiva. Uspěl i Seznam, které se stal nejžádanějším zaměstnavatelem v IT.

„Většina vítězů oborových kategorií obhájila loňská prvenství. Jasně tak vidíme, že se na trhu profilují zaměstnavatelé, kteří dokázali vybudovat silnou značku nejen pro zákazníky, ale i pro své budoucí zaměstnance,“ řekl k výsledkům Jakub Hořický, ředitel studie TOP Zaměstnavatelé.

Pro zaměstnavatele je ale stále náročnější studenty zaujmout. Průzkum ukázal, že finanční očekávání studentů rostou. Předpokládají, že dostanou nástupní plat v rozmezí od 22 500 až 37 500 korun. „To je proti loňsku nárůst o 2500 Kč měsíčně, tedy zhruba 10 procent,“ dodává Jakub Hořický.

Reklama

Doporučované