Hlavní obsah

Rozvoj Prahy vázne. Můžou za to i naše hádky, přiznává Krnáčová

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Krnáčová vysvětluje, kdo může za zbrzděný rozvoj Prahy (video: Lucie Stuchlíková).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Příští sobotu oslaví Adriana Krnáčová dva roky v křesle pražské primátorky. V polovině volebního období v bilančním rozhovoru pro Seznam připustila, že kdyby se její koalice tolik nehádala, Praha by dnes mohla být mnohem dál.

Článek

Působení primátorky Adriany Krnáčové na pražském magistrátu není z nejklidnějších. Po necelém roce ve funkci se jí začala pod rukama rozpadat koalice se sociálními demokraty a Trojkoalicí, stejně jako vlastní klub ANO.

Následovala půlroční přetahovaná s dalšími politickými stranami jen proto, aby letos na jaře primátorka oživila „staronovou koalici". Dnes přiznává, že i kvůli těmto hádkám si Praha pod jejím vedením nevedla nejlépe - nerozjel se žádný velký projekt a spousta těch starých se kupředu pohybuje jen obtížně.

„Můj největší úspěch je, že se podařilo vyřešit Opencard, otevřít tunel Blanka a vyřešit nájem Škodova paláce," říká primátorka.

„Měli jsme takzvanou koaliční krizi, která trvala sedm měsíců, a byť jsme pracovali, a pracovali jsme hodně, nebylo to úplně snadné. Chápu ale, že naše hádky nemusejí Pražany zajímat," dodala primátorka.

Podle Krnáčové ale za to, že se v Praze neděje nic velkého, mohou i její předchůdci. „Velké projekty se připravují nejméně čtyři roky. A nám naši předchůdci nenechali nic, co by se dalo dokončit," tvrdí primátorka. Část projektů prý ale její koalice už rozjela a slibuje první výsledky do voleb v roce 2018.

Pražané se tak mohou těšit na to, že se začne razit metro D, opraví se část Výstaviště a postaví se minimálně tři záchytná parkoviště.

Reklama

Související témata:

Doporučované