Hlavní obsah

Rusové na MS poprvé padli. V českém výběru zářily nové posily z NHL

Foto: Profimedia.cz

Česká reprezentace porazila na MS výběr Ruska.

Reklama

Česká reprezentace porazila na MS výběr Ruska 4:3 v prodloužení.

Článek

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa výběr Ruska 4:3 v prodloužení. Do zápasu vstoupil tým Josefa Jandače s dvojicí útočníků Bostonu Bruins Davidem Krejčím a Davidem Pastrňákem, kteří do Kodaně přiletěli ráno. Ty v první lajně doplnil hráč St. Louis Blues Dmitrij Jaškin a nová útočná zbraň českého výběru se postarala o všechny góly.

Češi vstoupili do zápasu opět špatně a po 71 vteřinách šli Rusové do vedení díky střele obránce Něstěrova. Češi byli postupem času střelecky aktivnější, Jordán ale minul. Na druhé straně zahrozil Andronov.

Srovnání přišlo ve 14. minutě, Krejčí se dostal k puku mezi kruhy a trefil se nad levé rameno Košečkina. V 19. minutě poprvé český tým vedl, když Krejčí získal puk za ruskou brankou a Pastrňák nabil Jaškinovi, který prostřelil Košečkina podruhé.

Vstup do druhé třetiny Jandačovu týmu opět nevyšel. Bučněvič našel zadovkou zpoza branky volného Grigorenka, který ve druhé minutě zblízka překonal Ritticha.

Posily z Bostonu opět úřadovaly ve 25. minutě. Krejčí nahrál Pastrňákovi před odkrytou branku a Češi podruhé v utkání získali náskok. Ten vydržel jen 93 vteřin. Zajcev naznačil střelu a pak našel osamoceného Barabanova, který už neměl problém zakončit do prázdné branky.

Ve třetí třetině se Češi hlavně bránili a od porážky je držel brankář Rittich, když si poradil s pokusy Zajceva a Barabanova.

Utkání nakonec šlo do prodloužení, které si Češi zahráli v Kodani již potřetí. Česká reprezentace do něj vstoupila aktivně. Rozhodnout mohl Polášek a Řepík. Nakonec se to ale povedlo Pastrňákovi. Ten v čase 63:23 nejprve Košečkina nepřekonal, druhý pokus ale šťastně vyšel, když zpoza branky odrazem o brusle obránce Jakovleva zapadl puk do branky.

Český tým tak porazil sbornou 4:3 v prodloužení. Ve skupině A si připsal důležité dva body a zatím je na pátém místě. Další zápas čeká Čechy v pátek, kdy se utkají s výběrem Běloruska.

Video: Podívejte se na průvodce pro hokejového fanouška na MS

Průvodce hokejového fanouška.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované