Hlavní obsah

S anorexií jsem se nesetkal, přestal jsem ale jíst maso. Otevřená zpověď o práci v modelingu

Václav Chvojka otevřeně o své práci a poměrech ve světovém modelingu.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Václav Chvojka vloni vyhrál Elite Model Look. Jednu z nejprestižnějších modelingových soutěží, která objevila krásky jako Cindy Crawford nebo Alessandru Ambrosio. Co vítězství znamenalo pro Václava a co všechno vlastně práce modela v dnešní době obnáší?

Článek

„Od té doby, co jsem vyhrál Elite, jsem šel pár přehlídek. Zatím ta nejlepší, co jsem šel, byla pro Blažka na Fashion Weeku minulý rok. Dvakrát jsem fotil pro časopis Elle a pak jsem se zúčastnil světového finále v Miláně,“ říká dvaadvacetiletý Václav, který v současné době studuje České vysoké učení technické.

Tam se Václav poprvé seznámil se světovým modelingem. Do touženého finále se sice neprobojoval, ale jak sám říká, rozhodně se nevzdává. Věří, že to pravé na něj teprve čeká.

„Nikdy by mě nenapadlo, že bych to mohl dělat, byla to taková náhoda. Tenkrát mi napsala jedna holka, jestli s ní nechci něco nafotit, tak jsem nafotil pár fotek. Ona ty fotky poslala do agentury a pak se mi ozvali, jestli nechci vstoupit do soutěže, tak jsem si řekl: proč ne. A takhle jsem se k tomu dostal. Ze začátku jsem měl problém se na přehlídce nesmát. Vždycky mi cukaly koutky, spíš na co si člověk musí zvyknout je, že hodně čeká.“

Po čekání ale přichází to hlavní - chůze po mole. A to tak, aby se nezastínilo oblečení, které model předvádí. Drsný pohled a osobitá chůze jsou stejně důležité jako dokonale štíhlá postava. S nezdravou hubeností nebo snad anorexií se Václav zatím ve svém okolí nesetkal. Přiznává, že každý den si chodí zacvičit a že dokonce kvůli krásné pleti přestal jíst maso - jako oběť to ale nevnímá. Jak říká, modeling ho prostě baví.

„Člověk má takový dobrý pocit z toho, když tam jde, lidé na něho koukají. Pak i samotné focení je takové, že člověk si zkusí i oblečení, který by nikdy jindy na sobě neměl, a je to takové zajímavé,“ říká Václav.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Elite Model Look

Doporučované