Hlavní obsah

S chromým psem napříč třemi kontinenty. Byl jsem na dně, potřeboval jsem životní restart, říká cestovatel

Cestovatel Honza Drobný o své nové knížce a plánech do budoucna.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Z Česka do Peru a pak do Thajska se svým chromým psem Tekym. Tak nějak se dá stručně shrnout jedno velké dobrodružství Honzy Drobného. Syna známého zpěváka, který příběh z exotických cest teď vydal ve své nové knize s názvem Vždy je cesta aneb Ztracený bílý muž a pochroumaný pes napříč kontinenty.

Článek

Příběh Honzy Drobného a jeho handicapovaného pitbula Tekyho se začal psát v roce 2013. V době, kdy Honza zažíval své osobní peklo a kdy si podle svých slov sáhl na úplné dno.

„Já jsem byl úplně na odpis. Ve všech ohledech. Zdravotně, psychicky, finančně, vztahově, rodinně, kdyby to neodporovalo mým přesvědčením, tak jsem se oběsil. Byl to životní restart a pes šel se mnou, protože pes se nikdy, slovy nikdy, neopouští,“ vzpomíná na těžké okamžiky Honza.

Se třemi sty eury v kapse se rozhodl přestěhovat na druhý konec světa - do Peru. „Tam to samozřejmě bylo náročné, ale já jsem tam přijel naladěný na to, a proto jsem si Peru také vybral v rámci životního restartu, že co tě nezabije, to tě posílí a že jedině taková čočková mě může z toho všeho probrat a něco naučit,“ říká cestovatel.

Teky se k Honzovi dostal jako zatoulané jednoroční štěňátko se zraněným kolenem. Zůstat měl pouze na víkend, nakonec to ale bylo 10 let. Zemřel na rakovinu několik měsíců po návratu z jejich druhé společné cesty - z Thajska. I když Honza ze začátku už dalšího psa nechtěl, osud tomu chtěl jinak. Má teď dva nové pejsky a má s nimi velké plány - roadshow po celém Česku, kde bude vyprávět svůj příběh s Tekym.

„Budu celé ty měsíce jezdit, povídat a bude to taková mini expedice, protože oni budou jezdit se mnou. A zároveň tyhlety dva vždycky natočím v zajímavých městech, na zajímavých památkách, hradech a vždycky z toho udělám na YouTube takový krátký sestřih a bude se to jmenovat S Meggi a Sawadee poznáváme vlasti české,“ uzavírá Honza Drobný.

Podívejte se na úvodní video. Pokud se chcete o Honzových plánech dozvědět něco víc, koukněte na úvodní video nebo na http://www.vzdyjecesta.cz.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované