Hlavní obsah

Pavel Fischer bude kandidovat do Senátu. Chce být nezávislý, bude sbírat podpisy

Pavel Fischer o svém dalším politickém působení.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezidentský kandidát Pavel Fischer zůstává v politice, do žádné strany ale nevstoupí. Řekl to v rozhovoru pro Seznam. Na tiskové konferenci potvrdil, že kandiduje do Senátu jako nezávislý.

Článek

Fischer v rozhovoru pro Seznam uvedl, že si chce zachovat neutralitu, proto nevstoupí do žádné strany. Po prezidentských volbách však s několika z nich mluvil. Například s hnutím ANO, lidovci, STAN nebo TOP 09.

Dnes veřejně potvrdil, že se rozhodl kandidovat do Senátu jako nezávislý - bude potřebovat nasbírat podpisy. Kandidovat bude za Prahu 12, ve volebním obvodě 17.

Okomentoval i současný stav politické kultury u nás. Je podle něj potřeba bojovat za pravdu. Budou-li se u nás lidé cítit utlačovaní, bude demokracie v ohrožení. Je tedy podle Fischera potřeba bojovat třeba proti chudobě a zadlužování.

Chce se zaměřit na zahraniční otázky - na vztahy s našimi sousedy a s EU a také na bezpečnostní politiku.

Prezidentský kandidát Pavel Fischer zůstává v politice, do žádné strany ale nevstoupí. Video: Seznam Zprávy

Fischer pro Seznam také řekl, že by v případě dalších prezidentských voleb nejspíš znovu kandidoval. V prvním kole prezidentské volby získal přes deset procent hlasů voličů.

Další z bývalých prezidentských kandidátů Marek Hilšer své plány už oznámil. Na podzim bude kandidovat do Senátu. O hlasy voličů se bude ucházet v Praze, zatím se ale nerozhodl, ve kterém ze čtyř pražských senátních obvodů to bude.

Pokud se Fischer rozhodne kandidovat do Senátu, mohl by se v senátních volbách mohl potkat s protikandidáty z prezidentské volby, kteří se spoléhají na podporu podobně naladěných voličů, tedy s Jiřím Drahošem a Markem Hilšerem.

Reklama

Doporučované