Hlavní obsah

Takhle tančí v ANO kolem problémů svého šéfa: Hovadiny, mlžení a nepravdy

Terén Kristiny Cirokové: Nad střetem zájmů Andreje Babiše nepřemýšlím… I tak reagují poslanci hnutí ANO na závěry Evropské komise.Video: Kristina Ciroková

 

Reklama

České argumenty v Bruselu neobstály. Jak bude situaci, do níž zemi dostal sám premiér, vláda řešit? A co dalšího ještě evropští úředníci objevili? Podívejte se na další díl publicistického pořadu Terén Kristiny Cirokové.

Článek

Evropská komise rozmetala obranu, kterou připravily české úřady na ochranu českého premiéra. Trvá na tom, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů.

Prahu o tom informovala v dopise, který zkraje týdne zveřejnily Seznam Zprávy. „Tento audit je konečný, je nezpochybnitelný a jasný,“ říká europoslanec Tomáš Zdechovský. Je členem výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu, který o závěrech auditu jednal toto pondělí.

„V tuto chvíli se nehraje o to, zda je střet, nebo není, pouze se hraje o to, zda Česká republika přijme nápravná a preventivní opatření, která doporučila Evropská komise,“ doplnil dotační expert Leo Steiner.

Andrej Babiš střet zájmů dlouhodobě odmítá. „Já jsem se vyjádřil už xkrát. Žádný střet zájmů nemám,“ zopakoval tento týden reportérce Kristině Cirokové.

A co na závěry Komise říkají poslanci a ministři z hnutí ANO?

„Já jsem členem hnutí ANO, a tudíž nad takovými – a teď se nezlobte – hovadinami zatím nepřemýšlím,“ prohlásil například poslanec Milan Brázdil.

A co další představitelé ANO? Zajímá to někoho z nich? Zjistíte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované