Hlavní obsah

Rekordman si vsadil na Zemana 2,2 milionu korun. Z kurzového outsidera se stal favorit

Sázky na prezidenta.

 

Reklama

Z favorita Jiřího Drahoše se podle kurzů stal outsider. Otevřelo to mnoha sázkařům příležitost takzvané jisté výhry.

Článek

U dvou největších českých sázkových kanceláří - Tipsportu a Fortuny - si lidé před druhým kolem vsadili na prezidentský souboj více než 65 milionů korun. Protože většina sázkařů své peníze vsázela na původně nefavorizovaného Miloše Zemana, postarala se o kurzový obrat.

Zatímco po prvním kole byl outsiderem s kurzem přibližně 2,5:1 Miloš Zeman, poslední hodiny před otevřením volebních místností měl kurz přes 2:1 Jiří Drahoš.

Zjednodušeně řečeno nastává u sázkařů, kteří dříve vsadili na Miloše Zemana v kurzu větším než 2:1, příležitost k tzv. sure betu neboli jisté sázce. To je situace, kdy si sázkař „pojistí“ vkladem všechny možné varianty, a přesto ve finále vyhraje.

Nastaly i konstelace, kdy to platí i pro nižší kurz. Možnost pojistky se tak teoreticky na určitý čas otevřela i před autorem rekordně vysoké sázky. Tím je sázkař, který u Fortuny vsadil na Miloše Zemana v kurzu 1,91:1 celkem 2,203 milionu korun.

Pokud by sázku správně (částkou 1,57 milionu korun) „pojistil“ ve chvíli, kdy měl následně Jiří Drahoš kurz přes 2,68:1, získal by jistotu čisté výhry (tedy výhry po odečtení vkladů) ve výši 434 tisíc korun.

Jak v těchto případech „jistá sázka“ funguje a jak situaci komentují zástupci sázkových kanceláří, se dozvíte ve videoreportáži v úvodu článku.

Reklama

Doporučované