Hlavní obsah

Sbohem, legendo! Na Jíchovu rozlučkovou exhibici míří superhvězdy, jaké Česko ještě nevidělo

Filip Jícha promluvil o exhibici ke konci kariéry. Plzeň uvidí 16. června velkolepou show.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha ukončí svou kariéru velkou exhibicí v Plzni. Podaří se mu vyprodat hokejovou arénu?

Článek

Opora německého Kielu, hvězda španělské Barcelony. Bývalý nejlepší hráč světa. Tím vším se může pyšnit český házenkář Filip Jícha. Bohatou kariéru ukončil kvůli zraněním vloni na podzim, teď svůj odchod stvrdí velkolepou show. V Plzni pořádá 16. června exhibici, jakou česká házená a možná i sport nepamatuje.

„Spoluhráči přijedou do mého rodiště, kam by se asi nikdy nepodívali. To, že mi vzdají hold, mě hluboce dojímá,“ doplnil Jícha, který vloni v říjnu kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ukončil kariéru.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 oslovil 49 hráčů, například Dominika Kleina, Raúla Entrerríose, Kirila Lazarova, Kima Anderssona či Víctora Tomáse, a téměř všichni přislíbili účast. Do Plzně dorazí také spoluhráči z Jíchova posledního působiště, z Kielu, kde strávil nejdelší část kariéry, ale přijedou i tři kamarádi ze švýcarského St. Gallenu, kde hrával v letech 2003 až 2005.

„Přijede také pár kluků, kteří hráli za THW Kiel v roce 2012, kdy jsme vyhráli všechny zápasy v Evropě,“ uvedl Jícha.

Českých účastníků bude včetně Jíchy devět a mezi nimi třeba gólmanští bratři Petr a Jan Štochlovi z Plzně. „Budeme se snažit předvést házenou nejvyšší kvality, nechceme exhibici odchodit,“ uvedl Jícha, který si zahraje s oběma týmy.

Kdo všechno přijede vzdát hold Jíchovi, se podívejte v přiloženém videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované