Hlavní obsah

Schwarzenbergova rada pro příštího prezidenta: Musí chtít jako Klaus nebo Zeman

Ukázka z rozhovoru s Karlem SchwarzenbergemVideo: Jindřich Šídlo Pavlína Kosová

 

Reklama

Seznam Zprávy se čtyři roky poté, co prohrál souboj s Milošem Zemanem, ptaly Karla Schwarzenberga, jak vidí příští prezidentskou volbu.

Článek

Přesně před čtyřmi roky v historicky první přímé volbě hlavy státu voliči rozhodli, že na Hradě chtějí Miloše Zemana. Karel Schwarzenberg, tehdy předseda TOP 09 a Zemanův soupeř v druhém kole, prohrál.

S odstupem čtyřletí Schwarzenberg říká, že nepočítal s tím, že by svého soka mohl porazit. V rozhovoru, který s ním pořídili reportéři Seznam Zprávy, Schwarzenberg říká, že jako pravděpodobnější varianta se mu zdála možnost, že by ho vítězka soutěže Miss ČR pozvala na večeři.

Pozvánka - jak známo - nepřišla. Ani na večeři, ani na Hrad.

Pro toho, kdo se bude chtít stát druhým přímo zvoleným prezidentem, má Schwarzenberg radu. „Vyhraje ten, kdo to bude stoprocentně chtít. Jako svého času Klaus nebo pan prezident Zeman," řekl.

„Pokud si někdo řekne, že by to byl krásný úkol, který by přijal - tak to ne. Musí chtít toho druhého zakousnout," předpokládá čestný předseda TOP 09. „Bude to tvrdý boj, zejména pokud se pan prezident Miloš Zeman rozhodne znovu kandidovat," soudí Schwarzenberg.

Celý rozhovor s ním najdete na Seznam Zprávy zítra, tedy ve čtvrtek 26. ledna.

Přípravy na volbu prezidenta zamrzly, čeká se, co udělá Miloš Zeman:

Přípravy na volbu prezidenta zamrzly. Strany vyčkávají, co udělá Miloš Zeman

Reklama

Doporučované