Hlavní obsah

Šéf poslanců KSČM utrpěl zranění páteře. Spadl jsem ze dvou metrů, popsal

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik se v pátek vážně zranil.

Reklama

V rozhovoru pro Seznam Zprávy popsal předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik, jak se v pátek vážně zranil.

Článek

Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik se po pátečním vážném úrazu ozval z nemocnice. Tam se léčí poté, co propadl střechou při opravě své chaty na Nymbursku.

„Dokončoval jsem takovou stříšku, opřel jsem se o špatně upevněnou část a proletěl jsem po hlavě ty dva metry ze střechy dolů,“ popsal v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Dále uvedl, že léčit se bude nejméně šest týdnů. „Mám celkem tři úrazy na krční páteři podle dnešní zprávy lékařů. Žádný z nich se nedotkl míchy,“ uvedl Pavel Kováčik.

V současné době je v Nemocnici Na Bulovce. Nejdříve příští týden by lékaři mohli říct, zda bude propuštěn do domácího léčení.

Během uplynulého víkendu Pavel Kováčik kandidoval v senátních volbách na Znojemsku, kde nakonec skončil na čtvrtém místě. A do druhého kola tedy nepostoupil.

Jaký je v současné době váš zdravotní stav?

Jestli se zlepšil, to teprve uvidíme. Mám celkem tři úrazy na krční páteři podle dnešní zprávy lékařů. Žádný z nich se nedotkl míchy. To k smutku některých, kteří to komentují na sociálních sítích. Hlava bude v pořádku a zbytek těla také, až srostou kosti.

Jaké tři úrazy jste utrpěl?

To myslím konkrétně na obratlích.

Víte, jak dlouho budete v nemocnici?

Prognóza je problematická. Je otázka, jestli to bude šest, nebo osm týdnů. Léčení bude trvat delší dobu.

Co se v pátek stalo?

Má to velmi hloupý a jednoduchý úrazový děj. Dokončoval jsem takovou stříšku, opřel jsem se o špatně upevněnou část a proletěl jsem po hlavě ty dva metry ze střechy dolů.

Měl jste možnost sledovat výsledky voleb?

Během víkendu, protože jsem kandidoval a ten úraz se mi stal první den voleb, jsem měl všechny jiné starosti, jenom ne o volby.

Takže jste ani nestihl volit?

Ne, počítal jsem s tím, že bych tam zajel v sobotu. Bohužel se tak nestalo. Ležel jsem na jednotce intenzivní péče. A přemýšlel jsem o svém zdraví.

S odstupem těch dvou dnů, jak vy osobně vidíte volební výsledek KSČM?

Já jsem se zařekl, že když jsem to nesledoval, nebudu to ani komentovat. Mám na to i doporučení od lékařů.

Někteří vaši kolegové jsou velmi zklamaní.

Ten výsledek není nikterak oslnivý. Je to propadák. Je na čase, abychom se zamysleli… Já to vím už dávno. Komunistickému hnutí vždy pomáhala nahoru jednota akční, jednota názorová, jednota organizační. Tyto tři principy byly porušovány a to se nám vymstilo.

Reklama

Doporučované