Hlavní obsah

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem vydala publikaci s tipy na výlety

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Knihu s názvem Zírej na ten kraj, toulky s knihovníky Ústeckým krajem si budou moct zájemci zakoupit od pondělí 3. května u registračních pultů v obou hlavních budovách knihovny.

Článek

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem vydává novou publikaci, v níž je 28 tipů na výlety po Ústeckém kraji. Ty vytipovali knihovnice a knihovníci Severočeské vědecké knihovny. Původně se publikace měla jmenovat Výletník, nakonec se však instituce rozhodla dát prostor kreativitě svých čtenářů, kteří v rámci soutěže na sociálních sítích na začátku letošního roku vymysleli finální název.

Kniha slouží nejen jako turistický průvodce, ale zároveň i jako cestovatelský deník, do něhož lze zaznamenávat zážitky z cest, vlepovat fotografie nebo kreslit obrázky. „Finální podobu kniha získá až v rukou čtenářů, kteří ji naplní svými zážitky, každý vydaný kus má tak potenciál stát se jedinečným originálem nesoucím vlastní příběh,“ řekla ředitelka knihovny Jana Linhartová.

„Protože Ústecký kraj nabízí vskutku široké spektrum zajímavých lokalit s nádhernou přírodou, zajímavými památkami a možností aktivního odpočinku, které nešlo v rámci jedné publikace pojmout, plánujeme v příštím roce vydat volné pokračování, které bude obsahovat tipy na výlety od našich čtenářů,“ doplnila Hana Lukešová z Oddělení studoven, která se na tvorbě knihy Zírej na ten kraj podílela.

Reklama

Doporučované