Hlavní obsah

Sexuální predátor Kevin Spacey? V dětství ho zneužíval otec, tvrdí hercův bratr

Uznávaný herec Kevin Spacey si vyslechl první rozhodnutí soudu. Co je na jeho obvinění ze sexuálního útoku na nezletilého chlapce pravdy?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Otec Kevina Spaceyho Thomas znásilňoval své děti. Tvrdí to hercův starší bratr Randall Fowler. Herec se k výrokům zatím nevyjádřil. Minulý týden byl sám u soudu kvůli obvinění ze sexuálního útoku na osmnáctiletého chlapce. Čin, kterého se podle obžaloby dopustil v červenci 2016, by dvojnásobného držitele Oscara mohl dostat za mříže až na pět let. Spacey se ke své údajné oběti nesmí přiblížit, vinu ale popírá.

Článek

Úsměv, který Kevina Spaceyho brzo přejde. Herec u soudu strávil necelých deset minut. Dost na to, aby si vyslechl jeho první výrok. „Pane, budete se stýkat s probačním úředníkem. Tyto podmínky podepíšete. Budete se muset držet stranou a nemít žádný přímý nebo nepřímý kontakt s údajnou obětí.“

Spacey na líčení vůbec nechtěl přijít. Tvrdil, že jeho účast jen povzbudí negativní publicitu v médiích. Soud mu nevyhověl a další stání naplánoval na březen. Na jeho straně teď není ani veřejnost. I proto se Spacey brání videem, v němž se stylizuje do své postavy ze seriálu „Dům z karet”, a vysvětluje, že je nevinný.

„Asi nevěříte hned všemu bez důkazů, nebo ano? Nesoudíte snad okamžitě bez faktů? Nebo už se tak stalo? Ne, vy ne, jste přece chytřejší,“ hájí se.

Kauza osmnáctiletého chlapce je jednou z řady dalších, které devětapadesátiletého herce čekají. Spaceyho už v minulosti z obtěžování obvinilo více než třicet mužů. Jako první o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, kterého se prý Spacey pokusil svést před zhruba třemi desítkami let. „Doufám, že každý, kdo se teď vypořádává s něčím takovým, cítí odvahu udělat ten první krok a říci to nahlas,“ řekl už v minulosti Rapp.

„Upřímně si nepamatuji ono setkání, bylo to před třiceti lety. Ale jestli jsem se choval tak, jak popisuje, dlužím mu svoji upřímnou omluvu za to, že jsem se pod vlivem alkoholu choval nevhodně. Je mi zároveň líto, čím si za ty roky musel projít,“ reagoval Spacey na sociálních sítích.

O dalších napadeních, která jsou Spaceymu přičítána, se dozvíte v úvodním videu. Reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované